Media Player Classic – лек, стабилен и функционален

Media Player Classic – Black Edition е по-добър във всички аспекти от оригиналната версия на плейъра, вкл. интерфейса

Мултимедийният плейър Media Player Classic се развива като проект с отворен код, който поддържа множество формати и осигурява безпроблемно гледане на видео и слушане на музика.

Солиден и надежден, с изключително широка поддръжка на видео формати, лек и с характеристики, които го правят привлекателен както за начинаещи, така и за опитни потребители, Media Player Classic несъмнено е един от най-популярните и желани плейъри.

Благодарение на отворения код, през годините се развиха две нови разклонения на плейъра, които подобряват оригиналното издание, добавяйки много полезни характеристики. Това са Media Player Classic – Home Cinema (MPC-HC) и Media Player Classic – Black Edition (MPC-BE).

Обновената наскоро версия на MPC-BE включва многомониторна поддръжка, улеснява възпроизвежданено и записа от TВ тунер, предлага също поддръжка на EVR/EVR CP (Enhanced Video Renderer) режимите в Windows 8 и на почти всички типове субтитри.

В сравнение с Media Player Classic – Home Cinema, изданието Black Edition може да отваря CUE файлове и поддържа VSFilters. Направени са и някои малки промени в начина, по който плейърът управлява AC3 пакети, а освен това е налична възможност за преместване на субтитри по време на плейбек. 

В заключение, Media Player Classic – Black Edition е по-добър във всички аспекти от оригиналната версия на плейъра – не само като функциналност, но и по отношение на интерфейса и консумацията на системни ресурси. Това е един от най-добрите медийни плейъри за компютри, при това с отворен код и безплатен.

Даунлоуд: Media Player Classic – Black Edition

Коментари по темата: „Media Player Classic – лек, стабилен и функционален”

добавете коментар...

  1. M@hony

    VLC много добър за всичко 😉

  2. хомо

    potplaer все още ме радва като бързина, настройки и работа.

  3. запознат

    пише се от руснаци (за всеки с > 2гр мозък).

  4. Tanton

    За съжаление на MPC – Home Cinema, му спряха разработката. Поради липса на разработчици. Иначе, безспорно си остава може би най-изчистеният, лек и бърз видео-плейър.

Коментар