Стотици изложители без ток на CES 2018

В разгара на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас щандовете на стотици компании останаха без електричество в продължение на два часа в сряда, 10 януари, съобщават множество източници, вкл. CNET и BBC.

Повреда в един от трансформаторите причинила спиране на тока в комплекса от сгради в Лас Вегас, в които се провежда изложението, точно в натоварените обедни часове – от 11 до 13 ч. местно време. По време на инцидента службата за сигурност евакуирала голяма част от посетителите на CES.

Предварителното разследване показа, че причина за инцидентното спиране на тока е разрушаване на повърхността, т.е. загуба на изолационните свойства на диелектриците в един от трансформаторите. Проблемът е причинен от кондензация, образувана в резултат на силни валежи, съобщават от Асоциацията за потребителски технологии (CTA), която организира CES.

Без светлина са останали павилионите на стотици изложители, вкл. гиганти като Samsung, LG и Sony. Пострадали са също експозициите на множество стартъпи, платили хиляди долари, за да участват на CES.

По време на аварията, павилионите са били осветявани с екраните и вградените фенерчета на различни устройства, работещи независимо от централното електрозахранване, вкл. смартфони на посетителите и техника от щандовете.

Коментар