Калифорния въвежда електронни номера за колите

Цифровите регистрационни номера скоро ще навлязат в автомобилите

Американската компания River Auto лансира напълно цифрови регистрационни номера за автомобилите в щата Калифорния. Властите вече са издали разрешение за използването им.

Електронните номера ще извеждат персонални съобщения, одобрени от местните служби за регистрация на автомобили. Очаква се подобна инициатива да стартира скоро и в щата Аризона.

В рамките на проекта RPlate Pro са разработени цифрови регистрационни номера, които се настройват през уеб интерфейс. Иновацията позволява автоматично подновяване на регистрацията на колите.

Тази година по пътищата на Калифорния се очакват 100 хиляди машини с подобни панели. Водачите ще могат да избират между RPlite Pro и обикновените регистрационни номера.

Авторите на проекта планират в бъдеще възможност за показване в табелите с номерата на рекламни съобщения, информация за плащане на място за паркиране, за нарушения на водача, застраховка и др.

Проектът е достатъчно амбициозен и има потенциал напълно да преобрази не само вида и администрирането на регистрационните номера на автомобилите, но и тяхното предназначение, добавяйки нови функции към тях.

Коментар