Устройство Malware Cleaner обезврежда USB флашките

Malware Cleaner има малки размери и тегло, благодарение на което може да се използва като преносимо, мобилно устройство – един вид мини-терминал

Не е тайна, че широко-разпространените USB флашки често са носители на вируси, а много потребители не предприемат никакви мерки срещу тази заплаха и стават жертви на злонамерения софтуер.

Освен стандартните антивируси, на пазара се предлагат и екзотични решения за предпазване от подобни заплахи. Такова, например, е специализираното устройство Malware Cleaner на компанията Orange Cyberdefense, предназначено за диагностика и обезвреждане на USB флашките.

Malware Cleaner има малки размери и тегло, благодарение на което може да се използва като преносимо, мобилно устройство – един вид мини-терминал, както го нарича производителят, за различни сценарии на употреба.

Вътре в устройството са вградени пет антивирусни програми, които сканират свързания към Malware Cleaner флаш диск. Когато открие заплаха, мини-терминалът изтрива заразения файл или го поставя в карантина.

Освен това устройството може да отпечата справка с подробна информация за заразения файл. Производителят твърди, че мини-терминалът открива дори BadUSB заплахи, които е трудно да бъдат засечени със стандартните антивирусни програми за РС.

Антивирусната база на Malware Cleaner се обновява автоматично при наличие на интернет връзка по локална мрежа или през мобилна 4G. Мрежовата връзка може да се използва също за отдалечено администриране на Malware Cleaner.

Коментари по темата: „Устройство Malware Cleaner обезврежда USB флашките”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    И кои са тези 5 антивирусни програми вътре в него?

Коментар