Panda Dome Essential – спасява от вируси и хакери

Panda Dome Essential предлага базова защита срещу най-разпространените типове заплахи

Софтуерът Panda Dome Essential е решение за защита от вируси, спайуер и хакери, което се базира на ресурси от общността на потребителите.

Panda Dome Essential, известен по-рано като Panda Antivirus Pro, предлага базова защита срещу заплахи от рода на вируси, троянци, червеи, фишинг, руткитове и хакерски атаки. В допълнение, програмата следи имейлите и прикачените към тях файлове, както и файловете, изпращани с месинджъри, наред с уеб сайтовете.

Пакетът включва анивирусен модул, скенер, защитна стена, монитор на процеси, модул за контрол на приложенията и други инструменти за защита, всеки от които е представен в отделен файл.

Panda Dome Essential поддържа няколко режима на сканиране и конфигурации. В режима за критичните области се сканират само най-важните части от системата – памет, активни процеси и кукита, докато пълното сканиране изследва целия твърд диск. Предвиден е настройваем от потребителя режим на сканиране, при който се проверяват само избрани области.

Програмата поддържа също сканиране по график. Потребителите могат да задават типа на файловете за сканиране, както и да изключват от процеса на сканиране файлове и папки. Налични са евристични възможности, действия за откриване на заплахи, имейл нотификации и др.

В допълнение, Panda Dome Essential може автоматично да сканира свързаните USB дискове, за да предотврати проникването на малуер в компютъра. Нещо повече, програмата може да създаде стартиращ USB диск за използване в случай, че вирус попречи на компютъра да се зареди или да работи нормално.

Наличен е и Wi-Fi защитен модул, който добавя допълнителен слой за сигурност при безжичен достъп до интернет, особено на публични места. Модулът Safe Browsing пък блокира малуер и опити за фишинг, докато Process Monitor следи изпълняваните процеси и открива потенциални заплахи.

Персоналната защитна стена на Panda Dome Essential обезпечава сигурността на мрежовия трафик, а модулът Application Control защитава компютъра от програми, които се изпълняват без съгласието на потребителя.

Даунлоуд: Panda Dome Essential

Коментар