AMD Radeon Pro SSG ускорява работата с Adobe Premiere Pro

AMD Radeon Pro SSG e проектирана специално за редактиране на видео и вече има „нейтив“ поддръжка в Adobe Premiere Pro CC

AMD и Adobe обявиха мощно решение за 4K и 8K видео потоци и редактиране на популярните видеоформати, което ускорява производствения процес и дава на редакторите разширен контрол при работа с некомпресирани видеоматериали с висока резолюция.

Новата версия на Adobe Premiere Pro CC включва вградена поддръжка на AMD Radeon Pro SSG – графична система, проектирана специално за редактиране на видео, с изключителна производителност, съчетаваща AMD Vega GPU архитектура и 2TB NVMe сторидж, интегриран на графичната карта.

Комбинацията от Adobe Premiere Pro CC и Radeon Pro SSG е атрактивно решение за производство на видео с висока резолюция, поддържащо 4K и 8K материали и заснето в най-разпространените формати като ARRI AMIRA, Canon XF и RAW, Panasonic AVC и P2, REDCODE RAW, и Sony XDCAM, XAVC и RAW.

Обикновено работата с тези изходни видеоформати изисква много висока изчислителна мощност и капацитет на паметта за тяхното декодиране в реално време. Adobe Premiere Pro CC и Radeon Pro SSG намаляват тесните места при централния процесор и паметта, като професионалистите могат да постигнат възможно най-добри резултати с всички детайли на некомпресираното видео, подчертаха от AMD.

Повечето продукции днес заснемат материалите с висока резолюция – 4К или 8К, за да осигурят най-висока гъвкавост при пост-продукцията; досега обаче не е имало ефективен начин да се редактират множество потоци от тези материали с пълна резолюция. Редакторите са принуждавани да извършват своята работа с прокси файлове вместо с оригиналния заснет материал, транскодирайки към по-ниска резолюция, за по-облекчена работа с повечето работни станции.

Комбинацията на Adobe Premiere Pro CC с Radeon Pro SSG праща прокси файловете в миналото. Редакторите сега могат да работят с няколко потока 4K или 8K видеоматериали с висока резолюция в некомпресиран формат, при това по-плавно отколкото с прокси файловете с по-ниска резолюция.

Решението силно намалява използването на CPU, премахва бремето върху локалната памет и служи като постоянен кеш-буфер с огромен обем, който може да бъде местен от работна станция към друга машина без необходимост да се прехвърля самият материал.

Radeon Pro SSG включва високоскоростни NVMe устройства с голям капацитет на борда на графичната карта. Това е първата графична карта, предлагаща 2TB сторидж за „тежки“ работни задачи като видео с висока резолюция, VR и сглобяване на 360-градусово видео.

Картата е базирана на Vega GPU архитектура с 12,3 TFLOPS върхова мощност при изчисления с единична точност за най-интензивните натоварвания. Разполага също с 16GB високоскоростен кеш, базиран на най-новата HBM2 ECC памет, и включва контролер на кеш с висока пропускателна способност (High Bandwidth Cache Controller – HBCC).

Софтуерът Adobe Premiere Pro CC с „нейтив“ поддръжка на Radeon Pro SSG бе представен на 2018 NAB Show и е достъпен на пазара от началото на април.

Коментар