Бебе в Индонезия получи име Xiaomi

Индонезийско семейство даде на новороденото си бебе име на една от най-големите компании за смартфони – китайската Xiaomi, която според пазарните анализатори заема пето място в света.

След като родителите взели това странно решение за името на своята дъщеричка, свидетелството за раждане било публикувано на официалната страница на Xiaomi в социалната мрежа Weibo, съобщи Gizchina.

Дали става въпрос за маркетингова инициатива от страна на китайския производител, или просто родителите харесват името Xiaomi не е ясно към момента. Това не е и първият случай, в който новородени получават имена на компании или световноизвестни предприемачи.

Xiaomi често е наричана „китайската Apple“, а нейният основател и лидер – Леи Джун – „китайският Стив Джобс“. Очевидно компанията умело си изгражда подобен имидж, с предани фенове, които са горди да се идентифицират с бранда.

За разлика от Apple обаче Xiaomi предлага значително по-достъпни като цена смартфони и таблети. Продуктовата й гама включва устройства, които са по джоба практически на всеки потребител. През май т.г се очаква Xiaomi да излезе на борсата.

Подобно на Apple, която лансира на пазара и смарт часовници, Xiaomi също предлага носима електроника, в частност умни фитнес гривни и е сред лидерите в този сегмент. Компанията развива и други направления, вкл. смарт осветление, безжични рутери, ТВ приставки, а отскоро – телевизори и компютри.

Коментар