Adata излиза с премиум продукти на Computex 2018

Сторидж устройствата като външния твърд диск HD830 са сред най-популярните продукти на Adata

Букет от високотехнологични продукти ще покаже компанията Adata Technology по време на международното изложение за информационни технологии Computex 2018 в Тайпей, Тайван от 5 до 9 юни под мотото „Бъдеще на иновациите” .

Сред премиум продуктите, на които ще акцентира Adata, са първата в света памет DDR4 RGB с хибридно охлаждане – с течност и въздух, както и новите индустриални NGSFF (New Generation Small Form Factor) SSD устройства, PCIe U.2/AIC форм фактор SSD и NV-DIMM.

Тайванският производител ще демонстрира също нови продукти за мобилно съхранение, в това число първия в света външен твърд диск с топлинно разсейване, високоскоростна 512GB карта памет, както и облачно-свързан домашен робот.

Гейминг производителност от следващо ниво

Обявеният по-рано SPECTRIX D80 е RGB DDR4 модул памет с хибридно течно охлаждане, което представлява комбинация от херметически затворен радиатор с непроводима и RGB осветена течност, както и алуминиев радиатор за допълнително охлаждане.

SPECTRIX D80 е първият в света RGB DDR4 модул памет с хибридно течно охлаждане

Друг модел от изложението ще бъде SPECTRIX D41 DDR4 RGB модул памет, достигащ работна честота от над 4600MHz, с поддръжка на Intel X299 и AMD AM4/Ryzen и възможност за програмиране на осветлението през XPG RGB Sync приложение, плюс допълнителен софтуер за контрол на светлинните ефекти.

От тайванската компания са подготвили и допълнителни XPG аксесоари като клавиатура, гейминг слушалки, мишка и безжичен пад, както и новото поколение STORM M.2 PCIe SSD.

Интелигентен домашен робот

Adata ще покаже в Тайпе и своето ново поколение облачно-свързан домашен робот с 360-градусова камера с възможност за дистанционно управление и система за лицево разпознаване, която за първи път се интегрира в домашен робот.

Домашните роботи са перспективно направление за Adata

Основните характеристики на андроида включват съблюдаване за сигурността на дома и подпомагане на ранното детско развитие. С вградената технология за разпознаване на глас роботът ще може да общува с децата с цел стимулиране на развитието на детската реч в предучилищна възраст чрез разговори и забавни упражнения.

По-късно през годината Adata ще представи и нова серия домашни роботи, които ще поддържат разпознаване на глас от далечно разстояние за приложение в по-големи пространства и възможност за контрол на умните електроуреди.

Решения за центрове за данни и сървърни приложения

Последните индустриални сторидж решения на Adata включват SX8200 PCIe SSD – най-бързото SSD устройство на компанията до момента с PCIe Gen3x4 интерфейс и 3D NAND флаш технология, което достига скорости на четене и запис от 3200 и 1700MB в секунда. NGSFF на Adata предлага възможности отвъд тези на съществуващите M.2 SSD устройства, конфигурация с двоен порт и защита при прекъсване на захранването.

Новите SSD устройства на Adata се възползват от последните стандарти и технологии, за да предложат възможно най-висока скорост

От своя страна, PCIe U.2/AIC форм фактор SSD моделът осигурява капацитет на съхранение до 11TB, а бързодействието при работа със случайни 4K блокове достига 1 милион операции в секунда.

NV-DIMM модулите на компанията са създадени за критични приложения в центрове за данни и представляват комбинация от DRAM и SSD с огромен капацитет на съхранение на данни, защита при прекъсване на електричеството и много по-дълъг живот.

Коментар