Великобритания ще издава нов тип визи за стартъпи

Новите стартъп визи ще поддържат позицията на Великобритания като водеща дестинация за иновации и предприемачи, заяви министърът на вътрешните работи Саджид Джавид

Британските власти ще издават от следващата година нов тип визи – за основатели на стартиращи компании. Предполага се, че подобна мярка цели да запази привлекателността на страната за предприемачите след Брекзит.

И в момента съществува подобна британска ИТ виза, но от нея могат да се възползват само випускници на технически вузове. Сега списъкът от потенциални получатели на стартъп виза се разширява към предприемачи, които желаят да стартират технологични проекти в страната.

Действащата във Великобритания програма за привличане на ИТ таланти предвижда издаване на 2000 визи всяка година. Новата стартъп виза ще помогне на страната да продължи да привлича таланти от целия свят и да поддържа позицията си на водеща дестинация за иновации и предприемачи, заяви министърът на вътрешните работи Саджид Джавид, цитират от британските медии.

За получаване на стартъп виза кандидатите трябва да предоставят документи от университети, спонсори или акселератори. Издаването на визите ще започне не по-рано от пролетта на 2019 г.

Инициативата на британските власти засяга също спонсорите, които искат да инвестират в стартъпи. Технологичният сектор във Великобритания се развива два пъти и половина по-бързо спрямо икономиката на страната като цяло. Обемът на ИТ пазара там възлиза на 184 млрд. лири стерлинги и демонстрира сериозен ръст всяка година.

Предприетите от правителството мерки ще позволят на британските стартъпи да инвестират в своето бъдеще и във Великобритания, заяви премиерът Тереза Мей. Стратегията на правителството е да стимулира инвестициите и развитието на страната във водещи индустрии, създавайки високоплатени работни места.

Коментари по темата: „Великобритания ще издава нов тип визи за стартъпи”

добавете коментар...

  1. samominavam

    Ще издава нов вид визи за стари и тъпи.

Коментар