Mozilla разработва младежки браузър Fenix

С нов браузърен проект Mozilla ще се опита да привлече младежката аудитория

Mozilla, известна с браузъра Firefox, работи по нов проект, насочен към младежката аудитория. Новото приложение за устройства под управление на Android носи кодовото име Fenix.

Това не е браузър за родители, е посланието на Mozilla за новия продукт. Проектът Fenix е публикуван в популярния портал за разработчици GitHub, който е в процес на придобиване от Microsoft.

Засега липсват каквито и да е подробности за Fenix, освен че е насочен към младежката аудитория. Любопитно е на какви функции ще заложи Mozilla, за да привлече младите и да отблъсне родителите им, предвид, че всички ползват смартфони, социални мрежи и всевъзможни приложения.

Fenix се намира на ранен етап на разработка и едва ли ще излезе скоро на пазара. Mozilla обича да експериментира с различни проекти, но в крайна сметка нейният най-значим продукт остава браузърът Firefox, който е в Топ 3 по популярност сред интернет потребителите.

Коментари по темата: „Mozilla разработва младежки браузър Fenix”

добавете коментар...

  1. Saevar

    до Gosho

    абе ти явно си мноо тъп, как в кой век, всички критични сървъри по света които са с линукс са без графики, само терминали, явно незнаеш че и от Майкрософт се опитват да ограничат позването на графики за техните сървъри, Уин сървър 2012 и нагоре може да се инсталирва без графика или с минимална графика, за да е по стабилен,,, линух чикиджиите вземаме по 80 000 евра годишно че някои и повече .. а ти с твойте знания на колко си 4 000 лева ..?

  2. Gosho

    Стига с този терминал бе, в кой век живееш. Аман от линух чикиджии.

  3. Saevar

    ползвам Firefox и Thunderbird повече от 10 години, нямам оплаквания, когато имаш компютър с мощна конфигурация и с Гну/Линукс си е повече от перфектно, плъгините за Firefox са много повече от тези за Хром (който и него ползвам от време на време но рядко), отделно Хромчето е разработка на Гугъл и те следи абсолютно навсякъде където ходиш, пример, ако си на Уиндоус инсталирай си нетстат, затвори всички програми освен нетстат, и отвори Хрома, наблюдавай само като го отвориш без да ходиш на уебсайт на колко места се свързва, всичките айпита са на Гугъл, ако си на Линукс, отваряш терминала и пишеш. watch netstat -ntpu, отвори хрома и само гледай….

  4. Anonymous

    Firefox и Thunderbird са чудесни приложения, недейте така да говорите просто заради хейт

  5. Хром

    Пак ще е същият боклук като, всичко направено от Мозила..

  6. :D

    😀 какви ли функции ще заложи Mozilla за младежите 😀

Коментар