Разговорите губят позиции при употребата на смартфони

Докато хората все повече използват своите смартфони, делът на традиционните телефонни разговори намалява. Наблюденията върху очерталата се тенденция се потвърждават и от статистически данни.

Наскоро Ройтерс публикува данни от проучване на Ofcom, според коeто населението на Обединеното кралство отделя по-малко време за разговори, отколкото преди година. През 2017 г. британците са изговорили по телефона 151,1 милиарда минути, а през 2018 г. – 148,6 милиарда минути, което е с 2,5 милиарда минути по-малко.

Ofcom обяснява намаляването на разговорите по смартфона с нарастващата популярност на различни комуникационни приложения, които поддържат не само гласови комуникации.

Средно британецът проверява смартфона си на всеки 12 минути и прекарва 24 часа онлайн седмично. Една четвърт от британците прекарват в интернет повече от 40 часа седмично. Освен това двама от петима британци проверяват смартфона си в рамките на първите пет минути след събуждането. Ако вземем предвид само възрастните под 35 години, това правят 65% от тях.

И накрая, проучването показва, че ако технологиите изчезнат, повечето британци ще скучаят без смартфоните си. В продължение на много години най-популярният отговор на този въпрос беше телевизията.

Коментари по темата: „Разговорите губят позиции при употребата на смартфони”

добавете коментар...

  1. flashko

    ‘И накрая, проучването показва, че ако технологиите изчезнат, повечето британци ще скучаят без смартфоните си.’

    Мда, нищо ново. Скучаят само скучните хора. Разбира се, че все повече ще ползват месинджъри. Причината е, че при месинджърите дори не е необходимо да си грамотен, само пляскаш разни емотикони и т’ва е като времето за ‘измисляне’ на отговор е много повече. При провеждане на разговор комуникацията трябва да е достатъчно бърза и смислена а точно това е проблем на затъпелите скучаещи.

Коментар