Radeon Pro осигурява холивудски стандарт за анимацията

LUXX направи своя първи анимационен филм по стандартите на Холивуд, но без да нарушава бюджетните си ограничения

Професионална графика Radeon Pro помага за визуалните ефекти в анимационния филм „Бързолетът Ману“ на LUXX Studios, съобщиха от разработчика на картите AMD.

Киноефектите могат да създадат или провалят даден филм, при това са сред най-скъпите елементи на пост-продукцията. Независимите филмови студиа често са изправени пред трудния избор между спазване на графика и удържане на бюджета.

В „Белият дом: под заплаха“ или „Денят на независимостта 2” зрителите виждат всъщност и работата по видеоефектите на LUXX Studios. Като независимо студио, LUXX искаше да направи своя първи анимационен филм по стандартите на Холивуд, но без да нарушава бюджетните си ограничения. В случая на помощ издва професионалната графика AMD Radeon Pro.

В очаквания скоро пълнометражен филм „Бързолетът Ману “ („Manou the Swift”), озвучен с гласовете на Кейт Уинслет и Вилем Дафо, едно осиротяло малко птиче бързолет се отглежда от семейство чайки. Постигането на високо визуално качество в този проект не е било никак лесно. Много от анимациите изискват сложно моделиране, например всяка птица герой във филма е със свое характерно оперение, което натоварва силно графичните системи на създателите.

За ускоряване на задачите по рендериране, LUXX избира професионалните графични карти Radeon Pro WX 7100 на AMD за работа с приложения като Autodesk 3ds Max, Chaosgroup V-Ray и Foundry Nuke.

С върхова производителност 5,73 TFLOPS при изчисления с единична точност и 8GB GDDR5 памет, картите WX 7100 правят възможно управлението на различните сцени в 3ds Max без „замръзване“ или накъсване на картината. Базираните на AMD работни станции са помогнали на художниците от LUXX да изпълнят своята работа в поставените срокове.

Коментари по темата: „Radeon Pro осигурява холивудски стандарт за анимацията”

добавете коментар...

  1. оги

    и отново браво за Chaosgroup V-Ray

Коментар