Нова услуга GeoSCAN Meteo ще помага на фермерите у нас

GeoSCAN Meteo предлага най-важните за селскостопанските производители данни за метеорологичната обстановка чрез мобилно приложение за iOS и Android

Фермери и селскостопански производители вече могат лесно и удобно да следят локалната метеорологична обстановка и съответно да планират различни активности, включително пръскане с препарати за растителна защита, с нова услуга на Теленор.

GeoSCAN Meteo предлага най-важните за селскостопанските производители данни за актуалната метеорологична обстановка на избрани от тях полета чрез мобилно приложение за iOS и Android. Клиентите на услугата могат да следят текущата температура на въздуха, скоростта на вятъра и други атмосферни условия, както и да ги сравняват с условията на други места.

Приложението предлага също прогноза за времето за следващите седем дни – минимална и максимална температура, скорост и посока на вятъра, количество на валежите и други, както и възможност за преглед на исторически данни за тези показатели по дни и сумарно.

С помощта на GeoSCAN Meteo фермерите могат също да правят оценка на риска за пръскане на земеделските площи през следващите седем дни, а също и да визуализират карта на полета за цялата страна.

Теленор предлага услугата GeoSCAN Meteo в сътрудничество с компанията „Ник Електроникс“. Основният пакет на услугата е на цена от 14,99 лв. на месец с двугодишен договор и включва виртуална метеорологична станция и възможност за проверка на до 10 полета на ден.

Коментар