Пореден срив на пазара за цифрови камери

Цифровите камери продължават да губят пазар, особено устройствата с несменяеми обективи

Доставките на цифрови камери през септември възлизат на 75% от обема, реализиран през същия месец на миналата година. Особено драстичен е спадът в сегмента на камерите с несменяеми обективи, по данни на браншовата организация CIPA.

Като цяло, през септември 2018 г. на пазара са доставени 1 732 128 камери. Това е 75,3% от обема на месечните доставки преди една година. В нито един месец през настоящата година нивото на доставките не е достигнало дори 90% от това през същия месец на 2017 г.

Най-значим е спадът в сегмента на цифровите камери с несменяеми обективи. Доставките на такива устройства през септември възлизат на 64,3% от обема, реализиран преди една година. В абсолютно изражение доставките възлизат на малко повече от 800 000 броя.

Що се отнася до камерите със сменяеми обективи, ситуацията там е по-добра. През септември са продадени 931 319 броя подобни устройства, което е 88,1% от миналогодишния обем за същия месец. Два пъти тази година – през април и юни – доставките на камери със сменяеми обективи превишиха обемите от преди една година.

Коментари по темата: „Пореден срив на пазара за цифрови камери”

добавете коментар...

  1. Добрев

    Мнение безкрайно далеч от истината от човек, който със сигурност е далече от сферата 😉

  2. Йордан

    Съвсем нормално – през последните 3 години няма абсолютно никакви нововъведения. Като се вземат предвид безумните цени на фотоапарати и обективи и като добавим, че телефоните вече снимат достатъчно добре, човек не намира достатъчно причини да си купува нов апарат или да си смени стария.

Коментар