WordCamp привлича в София общността на WordPress

Лектори на конференцията WordCamp Sofia 2018 са опитни WordPress програмисти, дизайнери, собственици на бизнеси и маркетолози от България и чужбина

Конференция, посветена на всичко, свързано с най-популярната CMS платформа WordPress, ще се проведе този месец в София. Очаква се поредното издание на WordCamp Sofia да е най-голямото от всички осем досега, съобщиха организаторите.

„Надяваме се да съберем повече от 500 експерти от България и чужбина в уютните зали на Арена Младост София за ден, пълен с нови контакти, интересна информация, много нови знания и най-вече – много нови приятели“, казват от екипа доброволци, организатори на събитието.

Всяка година много доброволци се появяват и в деня на конференцията, за да помогнат с успешното реализиране на WordCamp Sofia 2018 – събитие, насочено към всички, които разработват, създават дизайн или се занимават с маркетинг на WordPress продукти.

WordCamp Sofia 2018 е осмата официална WordPress конференция в София и ще се проведе на 24-25 ноември основно в Арена Младост София, но и на други локации в столицата. Лектори на конференцията са опитни WordPress програмисти, дизайнери, собственици на бизнеси и маркетолози от България и чужбина, вкл. Швейцария, Германия, Сърбия, Македония и Русия.

Много доброволци всяка година помагат за успешното реализиране на WordCamp

Заедно с WordPress 5.0, който вече е в бета версия, идва новият редактор за платформата – Gutenberg, а с него и редица предизвикателства за всички бизнеси, свързани с WordPress. Около новата функционалност тече разпалена дискусия на много нива, а потребителите все още нямат достатъчно информация, за да разберат как промените ще ги засегнат. Именно Gutenberg е един от акцентите в конференцията, наред с други теми в сферите на разработка, дизайн, маркетинг, бизнес и съдържание.

И тази година на WordCamp Sofia ще има безплатна детска WordPress работилница, която ще се проведе на 25 ноември в Puzzl Coworking на бул. „Черни връх“ 47. Местата са само 20, за деца между 8 и 14 години, които искат да си направят собствен сайт. Това е и една от основните цели на WordPress – да даде глас на всеки, който има интересни истории за споделяне, независимо от възрастта.

Коментар