Уникална летяща кола подготвя американска компания

Появата на масови летящи автомобили се очаква в близките години

Разработчик на автономни транспортни машини от Силициевата долина ще представи своята концепция за 4-местен летящ електромобил с вертикално кацане и излитане по време на хай-тек изложението CES 2019 в Лас Вегас през януари.

С едно зареждане, eVTOL (electric Vertical Landing & Takeoff) машината на NFT Inc. може да измине 500 км по въздух и 100 км на земята. Твърди се, че автономният автомобил паркира и зарежда лесно на улицата или в гаража, без да се нуждае от специални площадки.

Подобна машина ще позволи на хората, които живеят извън големите градове, да пътуват лесно и бързо от „врата до врата“, уверяват от NFT – иновативна компания, базирана в Маунтин Вю, Калифорния.

Екипът на NFT се състои от инженери с богат опит в разработката на самолети и безпилотни летателни апарати (дронове). Компанията иска да намали значително задръстванията в градските зони и извън тях, като предложи безпроблемни пътувания „от врата до врата“.

Когато бъде пуснат в серийно производство, eVTOL, съчетаващ технологии от автомобилната и авиационната индустрия, ще струва колкото един семеен автомобил, обещават от компанията.

„Хората обичат да имат неприкосновеност на личния живот, удобство и качествено изживяване при пътуване до работното място. Ние предлагаме уникално превозно средство за шофиране и летене, което можете да извадите от гаража и да карате по улицата, след това да спрете, да програмирате дестинацията и да излетите вертикално – най-доброто решение от врата до врата“, казва Гай Каплински, съосновател на NFT.

Коментари по темата: „Уникална летяща кола подготвя американска компания”

добавете коментар...

  1. Scam

    Даже и не си направили усилия за хубав фотошоп .

Коментар