Искате дискретност? Най-добрите VPN мрежи ви очакват

Виртуалните частни мрежи стават все по-популярно средство за защита на поверителността на трафика. Но различните услуги за VPN имат своите особености – или интерфейсът ще е сложен, или услугата няма да предлага достатъчно дискретност, или нещо друго, а това означава, че потребителите трябва да направят информиран избор.

В края на годината, когато традиционно е време за анализи и класации, специалисти от Софтуерния университет подготвиха преглед на най-добрите VPN мрежи. Ето техните подбрани предложения:

Mullvad – най-добра VPN като цяло

Mullvad е без съмнение най-добрата мрежа по отношение на баланс между различните аспекти. Десктоп клиентът, през който се достъпва мрежата, премина основен ремонт, а що се касае до дискретност – Mullvad върши отлична работа по отношение на скриването на трафика. Тя не пита за вашия имейл, освен това можете да си платите таксата в кеш, ако желаете. Както множество други VPN мрежи, Mullad също има „no-logging“ политика, а освен това не събира никакви идентифициращи метаданни от вашия трафик. Скоростта е прилична, въпреки, че не е най-бързата мрежа.

Сребърният медал отива при CyberGhost

CyberGhost е достоен противник на Mullvad, най-вече по отношение на скоростта в локации като Северна Америка и Европа. По отношение на анонимността на трафика – услугата също предлага добра защита. CyberGhost не изисква идентифицираща информация и използва трети страни при разплащанията, макар че тук услугата не е толкова силна, колкото Mullvad. Въпреки това CyberGhost има уникален и лесен за използване интерфейс, добра цена и „streaming unblocking“ (въпреки, че това не важи за Netflix) – качества, които я правят един изключително правилен VPN избор.

Най-добра VPN за достъп U.S. Netflix – Windscribe Pro

Ако живеете извън САЩ, VPN е единственият начин да получите достъп до US библиотеката на Netflix. Но откакто компанията започна да блокира виртуалните частни мрежи, едва няколко услуги успяват да се преборят със стрийминг бехемота. Една от тях е Windscribe Pro. Тя достига добри скорости на своите U.S. сървъри и чрез нея можете много лесно да достъпите Netflix: просто изберете „Windflix” връзката от десктоп приложението или браузър приставката и можете да гледате. Имайте предвид, че Windflix е все още в бета версия, но въпреки това работи безпроблемно. Освен това има и Windflix U.К., в случай, че искате да гледате програмата на британското подразделение. Разбира се, Netflix може да блокира достъпа по всяко време, но засега Windscribe е една стъпка пред стрийминг гиганта.

HotSpot Shield – най-бързият VPN

Безспорният победител е HotSpot Shield. Тази мрежа предлага високи скорости, красив и прост интерфейс в своето десктоп приложение (то е само за Windows) и обхваща 25 страни. Нека обаче скоростта не ви изкушава – според политиката за дискретност на компанията, всяко ваше действие се записва – въпреки, че не сочи пряко към вас, но не това е, което искат потребителите, търсещи дискретност. Друг минус е начинът на разплащане – просто нямате възможност за анонимно разплащане, а като добавим това към липсата на пълна дискретност на трафика, не е сигурно, че бързината е достатъчен аргумент, за да решите в полза на HotSpot Shield.

Автор: Георги Кацаров

Коментари по темата: „Искате дискретност? Най-добрите VPN мрежи ви очакват”

добавете коментар...

  1. Saevar

    до Юли:
    това е най-вероятно от браузъра ти, пробвай с някой друг браузър да отвориш, аз нямам проблеми, предполагам си с гугъл хром… ?

  2. Юли

    Допълнение към предишния ми пост:
    Това се получава за
    “mullvad.net/en”
    но не и за
    “mullvad.net/ru”

  3. Юли

    Допълнение към предишния ми пост:
    Това се получава за
    mullvad.net/en
    но не и за
    mullvad.net/ru

  4. Юли

    Моля автора на статията да разясни защо при опит да отворя линка на Mullvad
    се получава това:
    “mullvad.net
    This is a malware website”
    рапортувано от Avira Browser Safety

Коментар