SAP технологии влизат на терените във Висшата лига

Играчите на Манчестър Сити използват данни от SAP Challenger Insights, за да анализират играта на съперниците и да се подготвят тактически (снимка: SAP)

Специализирани SAP технологии ще подпомагат футболния клуб Манчестър Сити и на терена, по време на мачове, съобщиха от софтуерния разработчик. Действащият шампион на английската Висша лига задълбочава партньорството си с компанията, която е официален доставчик на облачни софтуерни услуги в клуба.

Сити разчиташе на SAP Challenger Insights по време на своя белязан от рекорди поход към титлата през изминалата година. Сега обаче за първи път треньорите и играчите ще използват мобилното приложение, когато стъпят на терена.

Според новите правила във Висшата лига, отборите ще могат да използват малки технологични устройства на резервната скамейка през този сезон. Сити и SAP реагираха бързо и разшириха пакета от технологични услуги, които компанията осигурява за клуба, за да предоставят на отбора най-актуалната информация, игрови анализи и въвеждане на нови тактики при подготовката им преди играчите да стъпят на терена.

С помощта на специално създадена версия на SAP Challenger Insights, анализаторите на „гражданите” зареждат тактически планове и данни за съперника върху таблети по време на подготовката за предстоящи футболни срещи. Играчите могат да ги използват, докато тренират в Академията на Манчестър Сити, в съблекалнята на стадион Етихад в деня на мачовете, а сега вече и край страничната линия.

SAP Challenger Insights е част от решението SAP Sports One – специално пригодено за Манчестър Сити. То помага на играчите при нареждането при статични положения, при промяна на тактиката по време на мач и при разузнаването на играта на съперника в реално време, благодарение на генерирани масиви от данни в хода на срещата. Треньорите на Сити използват софтуера и като помощник при подготовката на смените.

„SAP Challenger Insights помага за по-доброто разбиране на треньорските указания. Благодарение на него имам постоянна информация как да подхождам към всеки мач”, коментира голмайсторът на отбора Серхио Агуеро.

Манчестър Сити е един от първите футболни клубове, които разчитат на игрови и тактически данни в реално време, за да подготвят играчите си за по-добро представяне. Женският отбор на клуба използва същите технологии като мъжкия. Звезди като Стеф Хютън, Джил Скот и Никита Парис разчитат на мобилното приложение SAP Challenger Insights като част от своята предварителна подготовка във всички турнири и по време на мачове.

Коментар