Facebook интегрира тясно Messenger, WhatsApp и Instagram

Хиляди служители на Facebook работят по проект за интеграция на ключови услуги на компанията (източник: CCO Public Domain)

Facebook работи по проект за тясна интеграция на три от най-популярните си услуги – Messenger, WhatsApp и Instagram, твърди публикация на Уолстрийт Джърнъл, позоваваща се на четири източника.

Услугите ще продължат да работят като отделни приложения, но потребителите ще могат да общуват помежду си от всяка от трите платформи, според неофициалната информация, достъпна към момента.

В проекта участват хиляди служители на Facebook, тъй като интеграцията изисква промени на най-базово ниво. Освен това екипът планира да внедри междуплатформено криптиране „от край до край”.

В момента подобно криптиране е реализирано по подразбиране в WhatsApp за всички видове общуване, докато в Messenger режимът на криптиране „от край да край” се включва при необходимост.

Амбициозният проект на Facebook се намира в момента на ранен етап на разработка. Очаква се интеграцията на трите ключови за компанията услуги да приключи към края на текущата или началото на следващата година.

Коментар