Мобилен браузър Edge – вече и с бизнес функции

Microsoft развива успешно мобилната версия на браузъра Edge (източник: Microsoft Edge / Google Play)

Система за управление Microsoft Intune подсилва мобилния браузър Edge, за да защити приложенията за платформи iOS и Android. Новата функционалност позволява на бизнес потребителите да предотвратят изтичането на информация, ако загубят смартфона си.

Освен това Microsoft Intune дава на компаниите възможност за организация на сигурен достъп до вътрешните и външните сайтове. Сега мобилният браузър Edge поддържа същите сценарии за управление на приложенията и сигурността, както и системата Intune.

Подобно развитие позволява обединяване на Edge за смартфони и РС, синхронизиране на данни, управление на функциите за сигурност, вкл. на Intune политиките за защита на приложения, достъп до Azure Active Directory, интеграция с прокси сървъри на приложения, единна система за авторизация и други възможности.

Това не е първото нововъведени в мобилния Edge по отношение на сигурността. По-рано в браузъра се появи функция за проверка на истинността на новините – Edge започна да разбира дали даден сайт заслужава доверие. Все още тази функционалност изисква ръчна проверка, но в бъдеще изкуственият интелект ще поеме напълно контрола.

Междувременно, Microsoft е добавила в мобилния Edge и функция „картина-в-картината“. В допълнение, последната версия на браузъра отстранява открити грешки и подобрява производителността. Приложението е достъпно за сваляне от Google Play Store и App Store.

Даунлоуд: Microsoft Edge за Anrdoid; Microsoft Edge за iOS

Коментар