20 млн. геймъри щели да мигрират от РС на конзоли

Прогноза сочи преход на геймърите от компютри към конзоли (източник: CCO Public Domain)

Мнозина анализатори прогнозират скорошен край на конзолите за игри. Те очакват следващото поколение конзоли да е последното. Но има и други мнения за съдбата на този клас развлекателни устройства.

Според изследователската компания Jon Peddie Research, в близките години конзолите ще запазят силните си позиции. Нещо повече, експертите твърдят, че до 2022 г. около 20 милиона геймъри ще мигрират от персонални компютри към геймърски конзоли.

Налице са няколко фактора за прехода от РС към конзоли. Такива са стагнацията на РС пазара, развитието на смарт телевизорите, геймърските стрийминг услуги и фактът, че много игри са ексклузивни – само за конзоли.

Към конзоли ще преминават предимно геймъри, които владеят компютрите на начално ниво. Фактор в този случай е и цената, тъй като прагът за влизане в света на гейм конзолите и по-нисък. От друга страна, обаче, цените на игрите за геймърски конзоли са по-високи.

Дали конзолите ще оцелеят ще стане ясно в близките няколко години. Основни играчи в индустрията на конзолите са Sony, Microsoft и Nintendo. Силно влияние върху геймърския пазар оказват и смартфоните, които подкопават много сериозно и РС-тата, и конзолите.

Коментари по темата: „20 млн. геймъри щели да мигрират от РС на конзоли”

добавете коментар...

  1. Мда

    Силно се съмнявам някой който има оборудвано геймърско ПЦ да премине на конзола. Лично аз не бих направил подобно нещо.
    От това: “Налице са няколко фактора за прехода от РС към конзоли. Такива са стагнацията на РС пазара, развитието на смарт телевизорите, геймърските стрийминг услуги и фактът, че много игри са ексклузивни – само за конзоли. ”
    Само и единствено екслузивите за конзоли са реален аргумент но и тези заглавия ставт все по малко.
    Цената на игрите също е изключително решеващ фактор за покупката на ПЦ.

  2. bash_majstora

    по-голяма глупост не бях чел… слезте на земята бе ! ще мигрирам на конзола ?! защо ? заради скапания хардуер на тъпата конзола ли ?

Коментар