RetroArch – изпълнява стари игри на съвременни устройства

RetroArch добавя постоянно игри и емулирани конзоли към библиотеката си (източник: RetroArch)

Програмата RetroArch дава възможност за пускане на класически игри и стари приложения на модерни компютри и геймърски конзоли. Тя се явява интерфейс за емулатори, гейм енджини и медийни плейъри, който елиминира проблемите със съвместимостта.

RetroArch е кросплатформен софтуер, който работи на всички популярни платформи, вкл. Windows, Linux, macOS, Android, iOS, Blackberry, Playstation 3, PSP, Playstation Vita / TV, Xbox, Xbox 360, Gamecube, Wii, Wii U, Nintendo 3DS, Rasberry Pi и др.

Интерфейсът на програмата наподобява този на конзолата PS3, със стилното XMB меню. Разработчикът добавя постоянно игри и емулирани конзоли към библиотеката на приложението, които потребителите могат да свалят и прибавят към собствените си колекции с помощта на вградения модул за обновяване.

RetroArch открива автоматично колекцията от игри и ги сортира. Предвидени са голям брой опции за конфигуриране на програмата, вкл. драйвери, потребителски интерфейс, плейлисти, поверителност, постижения, меню, аудио, видео и други параметри.

Имайте предвид, че RetroArch консумира много системни ресурси и може да не работи добре на машини със слаба графика. Но несъмнено това приложение ще се хареса на феновете на старите класически игри, които ще могат да свалят и пускат любимите си заглавия на модерните изчислителни устройства.

Даунлоуд: RetroArch

Коментари по темата: „RetroArch – изпълнява стари игри на съвременни устройства”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Lakka os

Коментар