Япония затваря технологиите си за външни купувачи

Считано от 1 август, за чуждите инвеститори ще стане трудно да купуват активи в японски компании от сферата на ИТ и телекомуникациите (източник: CCO Public Domain)

Правителството на Японии добави високите технологии към списъка от индустрии, за които ще действат ограничения за придобиване на активи от страна на чужди инвеститори, предаде Ройтерс.

Считано от 1 август, за чужденците ще стане трудно да купуват активи в японски компании от сферата на ИТ и телекомуникациите. Решението е взето под влияние от страна на САЩ, заради рискове с киберсигурността и придобиване на технологии от Китай.

Новината бе обявена днес, при започване на преговорите в Токио между президента на САЩ Доналд Тръмп и премиера на Япония Шиндзо Абе, на които ще се обсъждат въпроси в сферата на търговията, двустранните икономически проблеми и сътрудничеството за срещата на Г20.

САЩ постоянно предупреждават приятелите си, че Китай може да използва технологиите за шпионаж. Азиатската страна, разбира се, категорично отхвърля подобни обвинения.

Коментари по темата: „Япония затваря технологиите си за външни купувачи”

добавете коментар...

  1. ха

    След втората световна война страните от цяла източна Азия не са приятели с Япония – много меко казано… Така, че на Япония не й остават много опции за приятелство…

  2. до rudoni

    Що не си провериш датата? Годината е 2019 – колко да са далеч?

  3. rudoni

    Да , ама с Китай са близки съседи , а САЩ са мнооого далеч!

  4. Anonymous

    САЩ постоянно предупреждават приятелите си

    С такъв приятел враг не ти требе.

Коментар