HP взима целия капацитет на нов тайвански завод

Нов завод на Quanta ще произвежда ноутбуци за HP, според тайвански източници (фото: HP)

Quanta Computer, един от най-големите в света производители на ноутбуци по поръчка, пусна нов завод в северен Тайван, капацитетът на който вече е резервиран напълно от HP Inc., съобщи Digitimes.com.

Американската компания се възползва от момента, за да притъпи негативното влияние от предстоящото влизане в сила на повишени мита върху продуктите, внасяни в САЩ от Китай.

Quanta, от своя страна, коментира, че новият завод е оборудван с техника за производство на ноутбуци, но конвейерите ще бъдат пуснати, когато предприятието получи поръчки от клиенти.

Заводът е построен на мястото на лаборатория за изкуствен интелект и неголяма производствена площадка, предназначена за умни технологии.

Основен производител на ноутбуци за HP в момента е компанията Iventec, но според неофициални информации, американският гигант ще прехвърли някои поръчки към Quanta. От Inventec коментират единствено, че бизнес-контактите с клиентите й остават стабилни.

Inventec не планира да изгражда нови производствени линии за ноутбуци извън пределите на Тайван, а има готовност да разшири капацитета на завода си в северната част на страната.

Коментар