SFWare Hard Drive Recovery – възстановява данни лесно и ефективно

Програмата SFWare Hard Drive Recovery има опростен, интуитивен потребителски интерфейс

В много ситуации можем да загубим данните от твърдия диск (HDD). Например, повреда в устройството може да го направи недостъпно и да доведе до загуба на данни. В други случаи причината е форматиране или неправилно разделяне на твърдия диск. Дори вирус или помощни програми са в състояние да причинят проблеми и загуба на данни.

Без значение каква е ситуацията, софтуерният инструмент SFWare Hard Drive Recovery е способен да възстанови данните от твърдия диск. Програмата се възползва от факта, че данните остават на диска дори след форматиране или разделяне на дялове. Нейният алгоритъм обхожда всеки сектор на диска, намира изгубените данни и ги възстановява.

Тази усъвършенствана програма е предназначена както за Windows, така и за Mac компютри, като поддържа най-новите версии на двете популярни платформи. Освен данни от твърдия диск, софтуерният инструмент възстановява и данни от полупроводникови дискове (SSD), които се срещат все по-често в компютрите напоследък, особено в лаптопите. Разбира се, приложението може да се използва и с USB флашки, външни дискове и SD карти памет.

Обичайни сценарии, водещи до загуба на данни

Форматиране на диска. Човешки грешки като избиране на неправилния диск по време на форматирането причиняват нежелана загуба на данни. В други случаи грешка като „Дискът в устройство D: изисква форматиране. Искате ли да го форматирате сега?” ще ви подкани да форматирате устройството. Те обикновено се случват поради сериозно разрушаване на данните. Ако щракнете върху „да” и продължите с форматирането, ще загубите данните в целия дял.

Разрушени данни. това е един от най-честите проблеми, които възникват при твърдите дискове. Дължат се на пропадане на захранването в момента на запис на диска или на софтуерни бъгове. При външни твърди дискове, подобен проблем обикновено се случва, поради издърпване на устройството по средата на преноса на данни. Следователно винаги се препоръчва да използвате опцията Safely Remove Hardware.

Лоши сектори. Те се появяват при логически грешки или физическа повреда на устройството. Ако причината е физическа повреда, данните не могат да бъдат възстановени. Но ако лошите сектори са резултат от логически грешки, можете лесно да създадете дисково изображение (имидж) с помощта на SFWare. То пропуска лошите сектори и прави снимка на диска, която може да се използва за възстановяване на данните.

Грешки при управление на диска. Добавянето, премахването или преоразмеряването на дялове са сложни процеси, които трябва да се извършват с повишено внимание. Дори малки грешки по време на изпълнението им могат да причинят загуба на данни. Използването на безплатни ненадеждни инструменти за управление на дискове също може да доведе до проблеми и загуба на данни.

Вирус/злонамерен софтуер. Вредоносните програми винаги са заплаха за компютъра и твърдия диск. Те могат да направят твърдия диск недостъпен и да унищожат данни от него.

Ефективен инструмент за възстановяване на данни

SFWare Data Recovery е най-добрият начин за възстановяване на данни. Софтуерният инструмент SFWare Hard Drive Recovery, в частност, е ефективен, когато твърдият ви диск показва съобщения за грешка, при RAW проблем или е недостъпен. Освен това програмата възстановява данните при форматиране/преформатиране на твърдия диск.

С бързи и ефикасни техники за сканиране, SFWare влиза във всеки сектор на диска, за да намери загубени файлове. След като сканирането завърши, програмата идентифицира и възстановява всички видове файлове с помощта на уникални сигнатури.

Освен това SFWare поддържа възстановяване на данни от различни типове носители – вътрешни и външни твърди дискове, USB флаш сторидж устройства, SD карти, плейъри и т.н.

Инсталиране и работа с програмата

За да се запознаете с възможностите на програмата, можете да я изтеглите безплатно от сайта на разработчика – SFWare Hard Drive Recovery за Windows или Mac. Инсталирането отнема около една минута и при стартиране на програмата ще ви посрещне олекотен и интуитивен потребителски интерфейс, в който се открояват двете основни функции: възстановяване на дискове/дялове (Drive/Partition Recovery) и възстановяване след форматиране (Formatted Recovery).

В случай, че не сте загубили достъп до данните си след форматиране на диска, изберете първата опция, която се отнася до повреди на твърдия диск и други проблеми (забележка: Ако искате да възстановите данни от диск, който не зарежда или е „мъртъв”, извадете го от компютъра и го свържете като външно устройство към работеща система и след това пуснете програмата).

От следващия екран изберете диска, от който искате да възстановите данните. Софтуерът започва да сканира диска и ще покаже всички намерени и възстановени файлове.

Можете да използване опциите „File Type View” или „Data Type View”, за да разгледате възстановените файлове. Първата от тях позволява преглеждане на файловете според техния тип, а втората според стандартната им структура. Можете да прегледате възстановените файлове с двоен клик и след това да ги съхраните на желаното място.

Полезни са също опциите Save Recovery Session и Open Recovery Session. Те могат да се използват, ако искате да продължите дадена сесия за възстановяване на данните на по-късен етап – необходимо е първо да запомните сесията, за да можете впоследствие да я стартирате отново.

Основни функции и предимства на SFWare Hard Drive Recovery

  • възстановява данни от повредени/недостъпни/RAW твърди дискове;
  • възстановява данни от форматирани/преформатирани твърди дискове;
  • възстановява данни от незареждащи твърди дискове;
  • поддържа HDD и SSD със SATA, SCSI или IDE интерфейси;
  • поддържа всички файлови системи – FAT16, FAT32, ExFAT, NTFS, HFS и HFS;
  • позволява предварителен преглед на възстановените данни от твърдия диск;
  • предлага най-лесния начин за възстановяване на данни на твърдия диск;
  • позволява възстановяване на документи във всички формати, вкл. Word, Excel, PPT, архиви, изображения, видео, аудио файлове и др.

Достъпност

Можете да си свалите безплатно демо версия на SFWare Hard Drive Recovery от сайта на разработчика, който предлага и други, още по-комплексни решения за възстановяване на данни. Пълнофункционалната версия на този полезен софтуерен инструмент струва 69 долара. Програмата е съвместима с 32- и 64-битови операционни системи Windows и Mac и изисква конфигурация с минимум 1GB RAM и 50MB свободно дисково пространство.

Даунлоуд: SFWare Hard Drive Recovery

Коментар