Google Maps AR ни показва пътя върху реална картина

Google Maps AR наслагва цифрови указания върху картина от реалния свят, което прави практически невъзможно да се изгубите (снимка: Google)

Нова функция на популярната услуга Google Maps ни дава указания за достигане до местоназначението върху картина от реалния свят. AR (допълнена реалност) придобивката идва за iPhone и Android устройства.

Бета версия на функцията Google Maps AR за Android и iPhone се разпространява от вчера. За първи път тази полезна функционалност се появи през март, но само ограничен брой потребители можеха да я тестват.

Google Maps AR поставя дигитални упътвания отгоре върху картината от реалния свят, за да ви покаже накъде да ходите. Ако искате да стигнете до кварталния магазина, спирате и поглеждате телефона си, на който ще видите големи стрелки, показващи точно къде да отидете.

Приложението разпознава сгради и други интересни обекти наоколо, така че е много трудно, ако не и невъзможно да се изгубите, в сравнение със сценария, при който просто гледате обикновена карта.

Притежателите на iPhone с поддръжка на ARKit (iPhone 6s и по-нови модели) и на Android устройства с ARCore (повечето модели от висок клас, пуснати през последните години) ще видят новата функция още тази седмица.

За да разберете дали вашият iPhone или Android телефон поддържа функцията, просто проверете за актуализация на Google Maps. Ако устройството поддържа AR, трябва да получите Googe Maps AR до края на седмицата.

Коментар