Модерни технологии ще покажат автосервизи в Пловдив

Цялостно оборудване за автосервизи ще демонстрира изложбата „Ауто сити Пловдив 2019” в дните от 23 до 28 септември (снимка: Международния технически панаир)

Пълна гама оборудване за  автосервизи, наред с нови модели на световни марки леки коли, джипове, ванове, камиони, пикапи, автобуси, почистващи и сметосъбиращи машини ще покаже изложбата „Ауто сити Пловдив 2019”, част от Международния технически панаир, в дните от 23 до 28 септември.

Водещото послание на изложението е как автомобилът може да бъде напълно обновен. Предвид силното търсене на съоръжения за поправки след катастрофи, посетителите на панаира ще видят стендове за разпъване на смачкани автомобили и шасита от Швеция, както и камери за боядисване от Италия. Новост е системата за диагностика и почистване на инжектори на фирма от Гърция.

Българска компания ще представи технология за ремонт на двигателя без разглобяване, патентована в  Япония, Германия, Китай, Русия и САЩ.  Тя възстановява  износените детайли и ги „консервира” със специални смеси,  връща мощността на мотора и удължава периода на експлоатацията му, съобщиха от Панаира.

„Автосервизите в България вече са около 6700, затова в „Ауто сити”  сега участват повече фирми, предлагащи изделия за тях. Това ще  помогне на центровете за ремонт да предоставят още по-високо  качество на услугите и да се повиши безопасността на пътя”, заяви д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, организатор на изложбата.

Резервни части, инструменти, принадлежности, бои, масла и смазочни материали, различни видове гуми, гаражна и сервизна  техника, автомивки предлагат също производители от Германия, Русия, Франция, Беларус, Чехия  и други държави. Отново ще бъдат представени оборудване и продукти за бензиностанции,  газови и метанстанции.

В специалното бизнес издание на „Ауто сити Пловдив”  ще участват и дилъри на автобуси,  леки и тежкотоварни автомобили, камиони  и други превозни средства със специално предназначение. Това ще даде възможност  на промишлени предприятия, транспортни компании  и общини да обновят  автопарка си.

Автомобилното изложение запазва и своята най-атрактивна част – леките коли. Посетителите ще видят нови и модифицирани версии на модели от световни марки. Те ще могат и да ги изпробват в обособената Тест драйв зона.

Дилърите ще предлагат  специални цени и бонуси, за да се стимулира закупуването на коли „първа ръка”.

В момента  36% от автомобилите в България са опасни, защото са на възраст над  две десетилетия, коментираха от Панаира състоянието на автомобилния парк у нас.

Коментар