AMD обнови BIOS-те за трето поколение Ryzen

Производителите на дънни платки с Ryzen процесори от трето поколение получиха актулизация на BIOS-а (снимка: AMD)

AMD предприе цялостна актуализация на BIOS-ите, свързана с поведението при Boost-честотите и при бездействие на процесорите Ryzen от трето поколение, съобщиха от чипмейкъра.

BIOS-ите, базирани на AGESA 1003ABBA, са изпратени към партньорите-производители на дънни платки, а обновяеми BIOS-и ще бъдат достъпни до две седмици, в зависимост от графиците за тестване и прилагане на отделните производители.

Новият BIOS решава проблемите на някои потребители да постигнат максималната Boost-честота на своя процесор и освен това добавя допълнителни 25-50MHz към текущите Boost-честоти при различни работни натоварвания.

Освен това AMD съобщи, че ще пусне мониторинг комплект за разработчици (AMD Monitoring SDK), който ще може да се изтегля след 30 септември. Софтуерът е предназначен за изготвяне на средства за следене на ключови процесорни параметри по удобен за потребителите начин.

Коментари по темата: „AMD обнови BIOS-те за трето поколение Ryzen”

добавете коментар...

  1. DerSiter

    достигнатата честота е в абсолютна зависимост от параметрите, положени в биос-а, още повече при невронната мрежа на райзнатите … но и на другите – честотата, показвана от някакви тулчета е всъщност честота на нещо си, а някакви блокове вътре работят на друга, а изчисленията в някакъв режим са в някакво кратно, а работата с някакви кешове е трета, а работата с паметта е четвърта честота, и вградения южен мост е отново с някакви пети честоти, които зависят от настройките в биоса (в това число и волтажа на този модул) и въобще тези търговски честоти са просто празни слогани, а реалността в чипа е мноооого различна. Иначе дори да са наистина 75вата – бъговете и бекдорите са наполовина от ментел, така че често си струва. Освен това, след като се оправят с биос и не намаляват производителността, то тези неща са просто бързане (ехо ментел, 20% производителност надолу на всеки сериозен бозешки ъпдейт).

  2. Додо

    Явно някой се е СЪБУДИЛ ,че в 2020 година да ЯДЕШ 75 ВАТА В РЕЖИМ IDDLE (Ръзен 3700х) си е престъпление . Дано да има ефект реален от ъпдейтите щото достигането на указаната по подразбиране тактова честота много не зависи от Биоза ,а по скоро от Силикона 🙁

Коментар