Швейцарски смарт часовник сe самозарежда

SuperCharger е създаден да работи „по команда”, като използва енергия само когато му е необходима (снимка: Sequent)

Първи в света смарт часовник със самозареждаща се хибридна система и монитор на сърдечния ритъм създаде швейцарска компания. Sequent представи в платформата Kickstarter своето второ поколение хибридни часовници с технология, получила награда за дизайн Red dot.

Новото устройство поставя световен рекорд в издръжливостта на батерията, благодарение на иновативната си концепция „Колкото повече се движиш, толкова повече трансформираш”, при която чистата кинетична енергия се превръща в електрически заряд.

Часовникът SuperCharger е създаден да работи „по команда”, като използва енергия само когато му е необходима. Изключително прецизните вградени сензори проследяват всички дейности, които извършва потребителят, и измерват пулса в реално време.

Потребителите могат да наблюдават и анализират в детайли здравословното си състояние, използвайки приложението Sequent BioFeedback, което се синхронизира с всеки Android смартфон и iPhone.

Потребителите могат да наблюдават и анализират здравословното си състояние чрез приложение, което се синхронизира с Android и iPhone (снимка: Sequent)

SuperCharger е и най-щадящият околната среда хибрид, който ефективно намалява вредните емисии в природата. Благодарение на технологията си, той ежегодно предотвратява производството на милиони батерии. Каишката и специалните му електронни части са направени от рециклирана пластмаса, събрана от океаните.

Смарт часовникът струва 179 щатски долара. Разработчикът Sequent е швейцарски стартъп, създаден през 2016 г. Още на следващата година компанията набира над $1, 2 млн. от предварителни поръчки и доставя хиляди смарт часовници в над 135 страни.

Коментари по темата: „Швейцарски смарт часовник сe самозарежда”

добавете коментар...

  1. pdoynov81

    Аха. Много е щадящ околната среда. И колко я щади с транспорта от поне най-близкия океан на пластмасата за направа на каишката и т.н.? 😎

Коментар