Подсиленият Nokia 800 Tough оцелява в леден блок

Nokia 800 Tough е първият подсилен телефон Nokia от HMD Global (снимка: HMD Global)

Потребителски телефон, отговарящ на военните стандарти на американската армия, вече е наличен в търговската мрежа у нас. Това е моделът Nokia 800 Tough, наричан от производителя „Херкулесът на телефоните”.

От днес Nokia 800 Tough, първият подсилен телефон Nokia от HMD Global, се предлага на българския пазар на препоръчителна цена от 239 лева. Той е не само защитен от вода и прах, но също така от изпускане и екстремни температури, което го позиционира като спътник за работещите в сурови условия и любителите на приключенията на открито.

Същевременно, Nokia 800 Tough отговаря на съвременните нужди на потребителите с Google Maps и Google Assistant за операции с гласови команди, популярни приложения като WhatsApp и Facebook, 4G свързаност и др., подчертаха от производителя.

Телефонът има клас на защита IP68, което означава, че може да издържи при изпускане във вода, носене при дъждовни преходи в планината, ползване на прашни строителни площадки и дори заравяне в пясъка на плажа.

Nokia 800 Tough има клас на защита IP68, което означава, че може да издържи при изпускане във вода (снимка: HMD Global)

Nokia 800 Tough е високоустойчив и при екстремни температури – ще работи, например, когато сте на ски или ако престои дълго време под пряка слънчева светлина в горещ летен ден. Моделът отговаря на военния стандарт MIL-STD-810G за оцеляване при температури от  -20C до 55C.

Според компанията, устройството издържа на замразяване в леден блок. С противоплъзгащото си покритие и гумирани странични рамки, Nokia 800 Tough стои комфортно в ръката, но ако случайно го изпуснете, това няма да му се отрази, тъй като е проектиран да издържа при многократно падане от височини до 2 метра.

„Потапяне, замразяване, многократно изпускане и заравяне! Подложихме новия Nokia 800 Tough на сурови тестове”, споделя Юхо Сарвикас, главен продуктов директор на HMD Global.

Nokia 800 Tough разполага с големи и лесни за работа бутони, като същевременно поддържа съвременните Google и Facebook приложения (снимка: HMD Global)

За онези, които предпочитат да управляват телефона с ръцете си, Nokia 800 Tough разполага с големи и лесни за работа бутони, позволяващи боравене с менюто и приемане на обаждания дори с ръкавици. Специалната дръжка на корпуса дава възможност да го закачите на раницата, на врата или дори на китката си, докато сте например на скално катерене, планински преход или на работа в екстремни условия.

Телефонът разполага с високоговорител, има има вградена камера и светкавица, безжичен Wi-Fi модул, вграден мощен фенер в горната част и, разбира се, поддържа 4G комуникации. Nokia 800 Tough се предлага в черен цвят, на препоръчителна цена от 239 лева.

Коментари по темата: „Подсиленият Nokia 800 Tough оцелява в леден блок”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    споделя Юхо Сарвикас

Коментар