Демонстрираме Smart Factory технологии пред инвеститори

Schneider Electric отваря вратите на завода си в Пловдив за демонстрация на високоефективни Smart Factory технологии пред чуждестранни инвеститори
(снимка: IVAN KOLOVOS / предоставена от Schneider Electric)

Френският производител Schneider Electric подписа споразумение за сътрудничество с Българската агенция за инвестиции на среща в Пловдив, където се намира високоефективната „умна” фабрика на компанията, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията.

Споразумението идва седмица, след като заводът на Schneider Electric в Пловдив получи вътрешен международен сертификат за Smart Factory. Чрез този документ Българската агенция за инвестиции приема фабриката на френския енергиен гигант в Пловдив за демонстрационна фабрика за Smart Factory технологии, чрез които се дигитализират успешно методите за производство.

„Чрез споразумението за сътрудничество Агенцията за инвестиции официализира едни вече съществуващи отношения със завода на Schneider Electric. Символично екипът ни става по-голям с това, защото и Schneider ще ни сътрудничи като приема наши потенциални партньори, за да им представим заедно България като дестинация за успешни инвестиции”, заяви  Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, и Радослав Кошков, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово, подписаха споразумение за сътрудничество
(снимка: IVAN KOLOVOS / предоставена от Schneider Electric)

От Schneider Electric, която е дългогодишен инвеститор в България, подчертаха, че основният фокус на компанията винаги е бил върху технологиите. „Надяваме се примерът на нашето успешно развитие тук да убеди още инвеститори да заложат на България”, коментира Радослав Кошков, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово.

Коментар