BMW интегрира Android Auto в автомобилите си

И автомобилите на BMW ще предложат достъп до възможностите на Android Auto
(снимка: BMW Group)

BMW стана поредният голям производител на автомобили и един от последните в индустрията, който интегрира Android Auto в своите коли. В сряда компанията обяви официално, че ще осигури поддръжка на платформата в автомобилите си от юли 2020 г.

Безжичната свързаност на база Android Auto ще бъде налична в автомобилите BMW, оборудвани с версия 7.0 на фирмения софтуер iDrive и хардуер Live Cockpit Professional, във всички страни по света.

Тъй като това е безжична версия на Android Auto, собствениците на автомобили ще трябва да използват смартфони Pixel, Nexus или Samsung за достъп до функциите на платформата.

Информацията от смартфона ще се показва не само на централния дисплей, но и на таблото за управление и проекционния дисплей (в адаптирана форма). Това ще опрости достъпа на водача до месинджър, плейър и други смартфон приложения.

BMW ще демонстрира за първи път Android Auto в своите автомобили по време на изложението за потребителска електроника CES 2020, коeто ще се проведе в началото на януари в Лас Вегас.

Коментар