Фатална зависимост от игрите: момче уби баща си

Манията по игрите може да има много опасни последици, съдейки по зачестилите инциденти
(снимка: CC0 Public Domain)

Увлечението по компютърните игри и влиянието им върху психиката на децата са предмет на много научни изследвания. Изводите от тях често са противоречиви, но някои случаи от реалния живот свидетелстват за опасни последствия.

Британското издание The Sun съобщи за инцидент в град Суратхани, Тайланд, при който пристрастен към компютърните игри младеж убива баща си, след като родителят го помолил да се откъсне от онлайн играта за известно време.

Трагедията се разиграла миналата събота, 7 декември. Тогава 17-годишният Панварат намушкал собствения си баща в гърба, вследствие на което мъжът починал.

Агресивното поведение на момчето било породено от настояване на 51-годишния полицейски сержант Ануват Чойбенгдуе да прекъсне сесията си в онлайн игра.

Когато полицията пристигнала в къщата, където се случил инцидентът, открила тялото на своя колега в локва кръв. Мъжът е откаран в болница, но лекарите не успели да спасят живота му.

От своя страна, синът Панварат напуснал мястото на престъплението, но скоро след това бил заловен от полицаите, докато играе на видеоигра с приятел в близкото интернет кафе.

Според лелята на момчето, Ануват бил много разстроен от зависимостта на сина си от видеоигрите и постоянно се опитал да го предпази от вманиачаване.

Тийнейджърът прекарвал нощите в занимания с компютърни игри, а през деня спял. Наскоро той бил изгонен от училище, тъй като често пропускал часовете.

Коментари по темата: „Фатална зависимост от игрите: момче уби баща си”

добавете коментар...

  1. Gogo

    Cs half life parazitni igri trqbva da se sprat

  2. Gogo

    Smart za igrite

  3. Anton

    Сърказъм е бе, братле… Човекът си е 100% прав

  4. Bobby shmurda

    Bratle ne znam kvo shmurkash ili drusash ma si mnol zle pich molq te stegni sa ne sa izglagai

  5. S

    Това че момчето си е психопад не означава че игрите са виновни. Нормално хлапе не би го направил ако ще цял живот само да играе

  6. VL

    Браво на technews и останалите издания. Естествено, че проблема не е в липсата на здравословна връзка баща-син. Разбира се игрите са основната причина това да се случи! Даже и вината може да се прехвърли и към тези дето изработват ножове! Трябва да се забранят ножовете!

Коментар