Panasonic HZ2000 показва картина с холивудско качество

HZ2000 е първият в света OLED телевизор, поддържащ Dolby Vision IQ и Filmmaker Mode
(снимка: Panasonic)

Нов телевизор на Panasonic с размери на екрана 65 и 55-инча е оборудван със специално разработен панел „Master HDR OLED Professional Edition”, съдържащ редица конструктивни подобрения, стана ясно на CES 2020 в Лас Вегас, където японската компания представи модела HZ2000 за първи път.

Настроен и оптимизиран от водещия холивудски филмов специалист Стефан Соненфелд, новият панел се отличава с изключителна точност и прецизност на цветовете, както и със значително подобрени пикови и средни нива на яркост.

HZ2000 е първият в света OLED телевизор, поддържащ Dolby Vision IQ и Filmmaker Mode (Режисьорски режим), в допълнение към Dolby Vision, HDR10+ и HLG Photo (формат за статични изображения, който пренася фотографията в света на HDR).

Нещо повече, телевизорът не само поддържа Filmmaker Mode, но прибавя към него и оригиналната функция „Intelligent Sensing” (Интелигентна чувствителност) на Panasonic, която динамично настройва картината, в зависимост от силата на околното осветление.

Настроена съвместно с холивудски студия, за да осигури най-доброто съответствие на цветовете и образите с творческите намерения на режисьора, тази функция гарантира, че зрителите могат да гледат HDR картина с качество на холивудско ниво, независимо дали се намират в тъмна или в добре осветена среда.

HZ2000 може да бъде интегриран лесно в Smart Home системна конфигурация
(снимка: Panasonic)

Dolby Vision IQ разширява предимствата на Dolby Vision отвъд границите на HDR чрез интелигентно оптимизиране на качеството на картината и на зрителните преживявания, така че те да не зависят от околното осветление или типа на възпроизвежданото съдържание – и всичко това без да е необходимо потребителите да използват дистанционното управление.

За истинските филмови ентусиасти и за целите на постпродукцията, Panasonic също така разширява възможностите за калибриране на телевизора, като за първи път в света добавя две допълнителни точки на калибриране при нива на сигналите 0,5% и 1,3%.

Това ще позволи на зрителите да контролират преходите от и към черно с още по-високи нива на прецизност. Освен това, за първи път при телевизорите Panasonic зрителите ще могат да калибрират също и Dolby Vision съдържание.

В звуков аспект, HZ2000 има вградени иновативни говорители, насочени нагоре, които възпроизвеждат пространствения Dolby Atmos звук. Цялата озвучителна система на телевизора е прецизно настроена и оптимизирана от инженерите на Technics.

Благодарение на поддръжката на функции за гласово асистиране, HZ2000 може да бъде интегриран лесно в Smart Home системна конфигурация.

Миналата година Panasonic разшири с Dolby Vision и HDR10+ възможностите за изобразяване на картина с качество на холивудско ниво при основните си модели телевизори, а сега прави още една крачка напред, като дава възможност за изобразяване на картина с холивудско качество и в повече зрителни среди, подчерта Ясуши Мураяма, изпълнителен директор за продуктови стратегии на отдела „Визия и звук” в компанията.

Коментари по темата: „Panasonic HZ2000 показва картина с холивудско качество”

добавете коментар...

  1. :o)

    Гледам цена не е обявявана 🙂

    Това сигурно е защото и тя е с “Холивудско качество”

Коментар