Adobe обнови Photoshop за 30-годишния юбилей

Photoshop се сдоби с нови функции навръх 30-годишнината си
(снимка: Adobe)

Първата версия на графичния редактор Adobe Photoshop излезе преди 30 години – на 19 февруари 1990 г., за компютри Apple Macintosh. През последните три десетилетия той стана неразделна част от живота на професионалистите в графиката, а и не само на тях.

Дори хората, които никога не са използвали Photoshop, знаят това име, тъй като то отдавна се е превърнало в нарицателно. Графичният редактор на Adobe е най-популярният графичен в света. По повод 30-годишния юбилей на Photoshop разработчикът пусна няколко полезни актуализации на софтуера.

Подобрена е, например, функцията за автоматично запълване в зависимост от съдържанието. Алгоритмите за създаване на ефекта Blur също са преработени, в резултат на което функцията работи много по-бързо и резултатът от нея е по-добър.

Adobe е подобрила и поддръжката на стилус за таблети, работещи под Windows. Потребителите на macOS вече имат опция за тъмна тема. Незначителни подобрения са направени и в приложенията за iPad.

Графичният редактор постепенно придобива нови функции, но неговият интерфейс и работна среда не търпят фундаментални промени. Така потребителите, които са пропуснали няколко версии, лесно могат да свикнат с най-новия Photoshop.

Коментар