Формират алианс за технологична независимост от Китай

Западните демокрации подготвят сериозен технологичен отпор на Китай
(снимка: Huawei)

Правителството на Великобритания се опитва да създаде алианс от десет „демокрации”, за да избегне зависимостта от китайски технологии. Властите в страната вече са се обърнали по този въпрос към Вашингтон, предаде Ройтерс.

Идеята на политическия елит в Обединеното кралство е създаване на алтернативна база от доставчици на оборудване за 5G мрежи и други технологии, като по този начин се елиминира зависимостта от китайски технологии.

В клуба на „демократичните партньори”, наречен D10, биха могли да влязат държавите от G7 плюс Австралия, Южная Корея и Индия, твърди публикация на Таймс.

Миналата седмица се появиха информации, че британският премиер Борис Джонсон възнамерява да ограничи участието на Huawei Technologies, най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света, в проектите за 5G мрежи на Обединеното кралство.

Коментари по темата: „Формират алианс за технологична независимост от Китай”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Спрете им 5G и те ще се разбягат към вкъщи за wifi.

  2. Anonymous

    Пентагонът нареди на армията да предупреди американската военна полицейска част за разполагане в Минеаполис, където възникват безредици , Това съобщава Асошиейтед прес.

    Bойници от Форт Браг в Северна Каролина и Форт Драма в Ню Йорк получиха заповеди да бъдат готови за разполагане в Минеаполис в рамките на четири часа.
    Войниците във Форт Карсън в Колорадо и Форт Райли в Канзас трябва да са готови до 24 часа.

    Изяснява се, че заповеди за готовност за разполагане са издадени в петък сутринта, 29 май, след разговор между шефа на Пентагона Марк Еспер и президента на САЩ Доналд Тръмп. Тръмп помоли Еспер да включи военните, за да потуши бунтовете в Минеаполис

  3. Anonymous

    Журналистите писаха, че отказът на канцлера вбеси американския президент. Медиите говориха и за разгорещения дебат в телефонен разговор между двамата , когато те обсъждаха
    НАТО,
    отношенията с Китай
    изпълнението на проекта „Северен поток 2“.

  4. Anonymous

    Меркел отказа да дойде във Вашингтон на срещата на върха на Г-7 в очен формат!

    Това ядоса Тръмп

  5. Anonymous

    Доналд Тръмп ограничи влизането в САЩ на учени от Китай, които биха могли да застрашат сигурността на страната.

    Според Тръмп китайците не трябва да бъдат допускани до американските технологии, за да не ги използват, например за нуждите на армията.

    Наскоро Вашингтон обвини Пекин буквално за всичко – от пандемията на коронавирус до така нареченото подкопаване на автономията на Хонконг. Въпреки че това е специален административен район в рамките на Китай.

    Сега Тръмп твърди, че е готов да предприеме действия срещу китайските корпорации, чиито акции се търгуват на борси в САЩ.

    Официалната причина за възможните ограничения е защитата на американските граждани от рискови инвестиции.

  6. Skynet a.i.

    Идеята на политическия елит

  7. Фофу

    ха малко ме притесняваш. Да не си развил някаква психоза заради мен. Че почна да говориш несвързано по мой адрес.

    А, че скачаш и рипаш покрай новият си идол, това, вече сме го виждали. Няма нищо ново. А, че си експерт по международно положение, това вече е природен закон. Жал ми става като помисля колко губят международните фирми или политиците от най-развитите държави, че не питат за консултации

  8. ха

    Аз пък искам да създам клуб, в който сме технологично независими от Фофу, т. е. не ползваме Фофу технологии.
    Иначе самият Китай трябва да е горд с това постижение – 10 срещу един, за да го спрат. Всъщност 9, защото Индия е много малко вероятно да се включи (въпреки, че си има вземане-даване с Китай, ама във военната тематика)…

Коментар