Групови видео разговори във Viber вече и у нас

Груповият видеочат на Viber разполага с всички удобства при разговор
(снимка: Rakuten Viber)

Новата функционалност на Viber за групови видео обаждания с до 20 човека едновременно, без лимит във времето на разговора, вече е достъпна и за потребителите на популярното приложение за комуникации и в България.

С тази функция всеки потребител лесно може да организира бизнес среща онлайн или виртуална сбирка за цялото семейство и приятелите. Viber няма достъп до информацията, която се споделя в груповите видео разговори, предоставяйки сигурна среда за участниците, подчертаха от разработчика.

За започване на групово видео обаждане, потребителите следва да натиснат видео бутона в горната част на групов чат с до 20 човека и да се възползват от неограничен във времето разговор с колегите, семейството или приятелите си или просто да започнат видео разговор и да добавят постепенно останалите потребители.

Новата функционалност разполага с всички удобства при разговор – участниците могат да заглушават микрофона си или да спират камерата при нужда, както и да „закачат” на основен екран видеото на някой от останалите събеседници.

Решението е подходящо за различни онлайн срещи – от седмична оперативка до йога класове, готварски курсове и дори онлайн обучения за до 20 човека, посочиха от Rakuten Viber.

Коментар