AWS Snowcone играе ролята на преносим мини-облак

Мини-облакът AWS Snowcone има размери 227х148,6х82,65 мм и тежи само 2,1 кг
(снимка: Amazon)

Ново устройство AWS Snowcone, разработено от Amazon, се явява преносим мини-облак за периферни изчисления, съхранение и предаване на данни в отдалечени и трудно достъпни места.

AWS Snowcone е част от фамилията устройства AWS Snow, има размери 227х148,6х82,65 мм и тежи само 2,1 кг. Потребителите могат да пускат на мини-облака малки инстанции Amazon EC2.

Устройството разполага с x86-процесор c минимум две ядра, 4GB оперативна памет и хранилище за данни с капацитет 8TB. То може да се свързва както към жични, така и към безжични мрежи, благодарение на два порта 1/10GbE и адаптер Wi-Fi r802.11a/b/g/n/ac. Захранването става през порт USB Type-C (мин. 61W), възможно е включване и на външна батерия.

AWS Snowcone е защитено от външни въздействия по стандарта IP65. Диапазонът на работните температури варира от 0° до 38° C. Жизненият цикъл на устройството е 4 години.

Amazon доставя мини-облака на клиенти с предварително инсталиран образ AMI, вкл. IoT Greengrass. За обмен на данни с външния свят се използва NFSv4. Устройството може да работи със съществуващи локални сървъри и файлови приложения за четене и запис на данни.

AWS Snowcone се използва в отдалечени и трудно достъпни места
(снимка: Amazon)

Както и при други решения от фамилията Snow, заредените от потребителя данни в Snowcone могат да се премесят в хранилището Amazon S3 в избран от клиента регион.

В момента мини-облакът AWS Snowcone е достъпен за наемане в САЩ на цена от $60 при поръчката плюс такса от $6 за всеки ден използване. По-късно AWS (Amazon Web Services) ще предложи устройството и в други региони по света.

Коментари по темата: „AWS Snowcone играе ролята на преносим мини-облак”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    доскоро им викахме компютри, без значение какъв образ е инсталиран

Коментар