Висулка на НАСА намалява риска от заразяване с Covid-19

Pulse предупреждава с вибрации своя притежател, ако забележи, че иска да докосне лицето си
(снимка: NASA/JPL-Caltech)

Специалисти от лабораторията за реактивни двигатели на НАСА са разработили висулка, наречена Pulse, която помага на хората да се предпазят от коронавирусна инфекция.

Известно е, че човек може да прихване коронавирус, ако докосне очите, носа или устата си с ръка, която преди това е докоснала заразена повърхност. Висулката на НАСА предупреждава с вибрации своя притежател, ако забележи, че е на път да докосне лицето си. Колкото по-близо е ръката до лицето, толкова по-силни са вибрациите.

Устройството Pulse включва инфрачервен сензор за близост, вибрационен мотор, превключвател и батерия. Всички компоненти са затворени в обикновен пластмасов калъф, който може да бъде отпечатан на 3D принтер.

Всеки може да си направи сам висулката Pulse на 3D принтер
(снимка: NASA/JPL-Caltech)

Файл за 3D печат, списък на компоненти заедно с линкове, откъдето можете да ги купите, инструкции за сглобяване – всичко, което е необходимо да си направите висулката сами, е налично на уебсайта на НАСА.

Коментари по темата: „Висулка на НАСА намалява риска от заразяване с Covid-19”

добавете коментар...

  1. Мони

    Да, до там го докараха. Да си търсят работа и финансиране.

    Вече ги изместват частните фирми в космическите технологии и какво им остава на НАСА освен да правят висулки за хората и да изкарат някой долар.

  2. Anonymous

    Дотам ли стигна падението на космическата агенция…

Коментар