Honor смартфон поскъпна двойно заради термометър

Смартфон Honor стана хит благодарение на вградения инфрачервен сензор за температура
(снимка: Honor)

Наскоро на китайския пазар излезе смартфонът Honor Play4 Pro, който е оборудван с инфрачервен сензор за измерване на телесна температура, както и на температурата на предмети и въздух. Сега устройството се появи в САЩ, където цената му скочи двойно.

Първоначално топ версията на Honor Play4 Pro с инфрачервен сензор за измерване на температура струваше 425 долара. На популярния сайт eBay обаче моделът вече се продава за 999 долара.

Напълно възможно е устройството да е станало много популярно на фона на пандемията от коронавирус и факта, че много хора искат да измерват температурата на тялото – собственото и това на околните, отбелязва Gizchina.

Инфрачервеният сензор, разположен в зоната на основната камера, може много точно да определи температурата на измервания обект. Производителят твърди, че Honor Play4 Pro определя температурата в диапазона от -20 до 100° C с точност до 0,1° C.

Смартфонът стъпва на едночипова система Kirin 990, има 6,57-инчов екран с разделителна способност 1080×2400 пиксела, 40-мегапикселова основна камера, батерия 4200 mAh с поддръжка на 40W бързо зареждане и NFC модул.

Коментари по темата: „Honor смартфон поскъпна двойно заради термометър”

добавете коментар...

  1. Kuzmanovv

    Предполагам , че това е някаква дива спекулация … .

Коментар