AIBEST: Работим за инвестиции в „индустрията на знанието”

Илия Кръстев бе преизбран за председател на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии
(снимка: AIBEST)

Позиционирането на България и региона като хъб за услуги с висока добавена стойност чрез иновации, разработване на технологични продукти, модерни бизнес услуги и решения е основна задача на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), позната доскоро като Българска аутсорсинг асоциация.

Създаването на подходящи бизнес условия за развитието на сектора, задържането и връщането у нас на българските таланти и привличането на нови инвестиции в „индустрията на знанието”, безопасното завръщане на служителите в офисите са сред приоритетите на AIBEST, подчертаха от асоциацията след редовното общо събрание, което избра нов Управителен съвет.

В него остават досегашните членове Ивайло Славов (Bulpros), Илия Кръстев (A Data Pro), Пламен Цеков (ScaleFocus) и Стефан Бумов (HeleCloud). Новите членове в борда са Иван Георгиев (Pontica Solutions), Ивелина Николова (Hewlett Packard Enterprise GDBC) и Михаела Лашова (Cushman& Wakefield Forton).

На първото си заседание новият Управителен съвет преизбра Илия Кръстев за председател на Асоциацията и потвърди стратегическите приоритети, върху които ще работи в следващите две години.

Развитие на доброто партньорство с местните власти и създаването на обща стратегия за растеж на сектора на национално ниво също са сред задачите на новия Управителен съвет. Като реално потвърждение на този ангажимент AIBEST всяка година избира локация извън София за провеждането на годишната си конференция. Тази година събитието ще се състои в гр. Бургас на 2 октомври.

В рамките на конференцията AIBEST ще направи анализ на сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност през последната година в България, ще прогнозира отражението на глобалната пандемия върху него през 2020 г. и ще очертае посоката на развитие на индустрията.

Ще бъдат дискутирани и факторите и мерките, които трябва да бъдат взети на локално и национално ниво за привличането на нови инвестиции и за създаването на благоприятна бизнес среда за развитие на сектора, който по последни данни формира 5,2% от БВП на страната.

В рамките на форума ще бъдат връчени и годишните награди на AIBEST. Те ще отличат най-добре представилите се компании в страната, добрите практики в сектора, проактивността на местните власти и взаимовръзките между участниците в цялата бизнес екосистемата, които допринасят за нейното развитие.

Наградите ще бъдат връчени в 7 категории – „Работодател на годината”, „ИТ(аутсорсинг) компания на годината”, „Най-добро компания за аутсорсинг на бизнес процеси”, „Иновация на годината”, „Проект на годината”, „Най-социално отговорна компания” и „Най-добра стратегия за устойчивост на бизнеса във време на криза”.

Коментари по темата: „AIBEST: Работим за инвестиции в „индустрията на знанието””

добавете коментар...

  1. Фофу

    Поредно хубаво нещо което се случва в нашата държава, но разбира се няма как да бъде подминато от позитанските тролове, които за пореден път пренесоха през 15 баира вода, но пак оплюха всичко.

    Няма как, извън крилото на партията не може да се случва нищо хубаво,

  2. Anonymous

    Спойконо винаги ще се намерят жадни таланти от чужбина с напудрени резюмета скъпи дипломи от чужди колежи и университети по мениджмънти.

    Тези чужди таланти да не мислит, че ще се върнат и работят нормална работа???
    Веднага ще окупират ръководни шефски позиции ще се набутат талантливо да управляват големите потоци от пари. Ще се пробутат и като нови партийни лидери.

    Това е нож с две остриета години откъснати от България тези таланти ще имат единствената приоритетна задача не интересите на България, а създаването на тяхна комфортна среда на лични интереси и ползи и да се организират като олигархическа прослойка в българското общество.

    Работил съм с такива върнали се таланти и приказката е пази боже сляпо да прогледа. То се вижда какви ръководители са и пълни сноби – как ускоряват нещата че и малкото специалисти останали все още в България да бъдат прогонени в чужбина от тези набедени завърнали се обратно таланти.

    Олигархията която ще се създава от вноса на такива таланти определено с нищо добро няма да пропинесе за държавата ни.

  3. Киро

    Всички усилия са безсмислени, когато управлява мафия. Това е моята истина. Програмист съм от 6 години и не виждам бъдеще за семейство тук.

  4. ха

    Много организации се опитват да направят нещо хубаво, което да бъде и в тяхна полза. Но често опитите им са само на думи и реално с това си остава. Все едно авто производител да представи концептуален нов модел автомобил, но да не направи никакъв опит дори да произведе прототип.

Коментар