UV стерилизатор на Samsung убива бактериите

Samsung UV Sterilizer дезинфектира мобилни телефони, слушалки и други лични веки
(снимка: Samsung)

Samsung пусна на българския пазар UV Sterilizer – компактен уред, произведен от ITFIT, който стерилизира ежедневно използвани предмети. Устройството идва с функция за безжично зареждане и не само дезинфекцира смарт устройства, но и други предмети за честа употреба като химикалки, очила и дори четки за зъби.

С минималистичен дизайн, този стерилизатор позволява на потребителите да поддържат личните си вещи чисти от бактерии. С размери на вътрешната част от 196х96х33 мм, UV Sterilizer е подходящ за предмети с различна големина, а времето за дезинфекция е 10 минути. Докато се извършва дезинфекция на смартфон, например, при отваряне на капака зареждането не спира – отварянето спира само дезинфекцията.

Смартфоните биват излагани на открито постоянно и затова поддържането на хигиената им е особено важно. Доказано е, че всеки шести телефон има фекални бактерии. UV стерилизаторът премахва всички нежелани бактерии, които се натрупват върху устройството. Краткото време за стерилизация позволява използване на уреда няколко пъти през деня за по-голяма сигурност и чистота.

Безжичните слушалки също трябва да се почистват редовно. Ултравиолетовият стерилизатор с неговия приспособим според размерите на предметите дизайн позволява ефективно дезинфектиране на кутийката за съхранение на слушалките и на самите слушалки.

Технологията на UV Sterilizer поддържа чисти от бактерии предмети с различна големина
(снимка: Samsung)

UV стерилизаторът е подходящ и за дезинфектиране на очила, канцеларски материали и други лични вещи. Устройството разполага с двойни UV светлини, благодарение на което може да стерилизира дори тънки предмети, каквито са очилата. Неговата UV-C светлина убива до 99% от вредните бактерии като Е. coli, Staphylococcus aureus и Candida albicans.

Редовната стерилизация на канцеларските материали също е важна част от ежедневната рутина в името на здравето, подчертават от Samsung, препоръчвайки своето устройство за дезинфекция на химикали и моливи.

UV Sterilizer е наличен в търговската мрежа на мобилните оператори, както и във веригите за потребителска електроника у нас. Стерилизаторът на Samsung се предлага в бял цвят на цена от 79 лв.

Коментар