Парадайс център дезинфектира с нанотехнология

Натоварените зони и предмети, които подлежат на масово докосване1 са третирани, с нанотехнология
(снимка: Парадайс център)

Парадайс център внедри нови мерки за безопасност в условията на Covid-19. Общите части, най-натоварените зони и предметите, които подлежат на масово докосване в търговския център, са третирани с нанотехнология, одобрена от немския институт по вирусология „Робърт Кох”, която осигурява дълготрайна защита от вируси, микроби и бактерии.

С нанотехнологията са дезинфекцирани всички мебели в зоната за хранене – маси, столове и плотове, входовете и изходите на търговския център, асансьори, ръкохватки на ескалатори и парапети, бюро Информация, както и меката мебел на територията на центъра.

Нанопокритието създава защитен слой от положително заредени кристални частици, които привличат и унищожават 99,99% от различните видове бактерии, вируси, гъбички, плесени и други микроорганизми.

За разлика от стандартните дезинфектанти, които се употребяват многократно, но имат ефективност по-кратка от 24 часа, дезинфекцията с нанопрепаратите е еднократна и гарантира защита на третираните повърхности за повече от 1 година.

По-рано Парадайс център взе сертификат за съответствие с мерките срещу COVID-19 според шведската компания Safe Shopping Centers (SSC). Търговският център разполага със специална светлинна система, която сигнализира при струпване на хора в общите части.

Коментар