Услугата Amazon Air идва и в Европа

Amazon непрекъснато разширява своите логистични операции за въздушни товари
(снимка: Amazon)

Amazon Air официално започна работа в Европа, като първият център беше открит на летището в Лайпциг, Германия. Новото съоръжение е на площ от 20 000 квадратни метра и ще приюти два самолета Boeing 737-800 с марката Amazon, с което флотът на компанията ще надвиши 70 самолета.

Гигантът в онлайн търговията казва, че новият център ще създаде над 200 работни места в района на Лайпциг, където вече работят над 1500 души в регионален център за логистика. Amazon отбелязва, че това ще помогне на компанията да продължи да предлага навременна доставка на стоки в Европа на фона на продължаващата пандемия от коронавирус.

Amazon непрекъснато разширява своите логистични операции за въздушни товари, откакто разшири мрежата си за доставки през 2016 г. Компанията има регионални въздушни центрове на летищата в Тексас, Пуерто Рико и Флорида в САЩ. През 2021 г. Amazon планира да разшири дейността си до международното летище Сан Бернардино, Калифорния и Синсинати, Северно Кентъки.

Базата на Amazon в Лайпциг ще отвори нови 200 работни места
(снимка: Amazon)

Още през юни компанията добави дузина нови самолети към своя флот, което ѝ помага да отговори на допълнителното търсене на фона на COVID-19. Добавянето на европейски център показва, че Amazon продължава да дава приоритет на този аспект от своя бизнес. Това има смисъл, тъй като търсенето на услугите на Amazon се очаква да нарасне сред настоящата втора вълна от вируса в Европа и на други место по света.

В допълнение към доставката на стоки до клиентите, Amazon Air помага и за доставяне на основни лични предпазни средства за партньорите си в цяла Европа по време на пандемията, включително 29 милиона маски, 100 000 термометъра и 3 милиона ръкавици.

Коментар