НАСА готова да даде на всеки паспорт на астронавт

Капсулата Crew Dragon ще достави на МКС четирима астронавти
(снимка: НАСА)

Инициатива на НАСА предизвика интереса на ентусиастите, които се вълнуват от космически мисии. Агенцията, заедно със SpaceX, кани всички да участват виртуално в първия им съвместен полет и да получат паспорт на астронавт.

Историческият старт ще се състои много скоро – на 14 ноември 2020 г. В случай, че всичко върви по план, екипажът на Crew-1 ще излети от космическия център Кенеди във Флорида.

Многоразовата ракета Falcon 9 ще изпрати капсулата Crew Dragon с четирима астронавти на борда до Международната космическа станция, където специалистите ще прекарат около шест месеца. В същия момент абсолютно всеки ще може да проследи напредъка на мисията.

Виртуалното изживяване за екипажа на Crew-1 този път включва материали за изстрелването, цифров билет за борда, известия в социалните медии и имейли и паспорт на астронавт, който НАСА ще изпрати след успешно изстрелване, поясняват от агенцията.

Самият паспорт може да бъде изтеглен от следния линк. В същото време НАСА предлага на ентусиастите да се регистрират в нейния имейл списък за да не пропуснат важна информация за напредъка на мисията.

Коментари по темата: „НАСА готова да даде на всеки паспорт на астронавт”

добавете коментар...

  1. Космическо право?

    От кога е нужен паспорт за космоса? Космическото пространство е вече американска собственост и територия ли? Така да го разбираме без паспорт и виза никого няма пускат 🙂

Коментар