Porsche Design AOC AGON – геймърско изживяване на макс

Впечатляващият нов монитор на Porsche Design и AOC беше отличен с награда Red Dot Award 2020
(снимка: AOC)

Уникален геймърски монитор пускат на пазара лайфстайл брандът Porsche Design и специалистът в дисплеите AOC. Новият 27-инчов модел Porsche Design AOC AGON PD27 осигурява преживяване, подобно на това при шофиране на състезателна кола.

Мониторът идва с „високооктанови” спецификации – 27” QHD панел, 240 Hz честота на опресняване и 0,5 ms MPRT, с елегантен, грабващ окото дизайн, повлиян от състезанията и широк набор от функции за ежедневна употреба или по време на дълги игрови сесии. Още преди неговото официално представяне, впечатляващият дизайн на този нов монитор беше отличен с награда Red Dot Award 2020.

Състезателният гейминг е едновременно достъпен и предизвикателен, но борбата сама по себе си е жестока. Начинаещи и професионалисти са съгласни за едно – високопроизводителното PC оборудване е ключът към успеха. Точно като състезателен пилот, който преценява и изчислява как да влезе в завоя на пистата, e-sports играчите трябва да реагират бързо и да вземат решения за милисекунди.

Производителността на всеки компонент от оборудването на геймърите е от максимално значение и може лесно да предопредели изхода от съревнованието. Именно затова Porsche Design взе от своята моторспорт ДНК и обедини сили с AOC, за да създаде монитор с максимално добро представяне – най-вече за геймърите, които играят, за да печелят.

В дизайна на монитора акцентът е поставен върху сребристия елемент, който служи за стойка и е оформен като защитна клетка при преобръщане в състезателен автомобил. Както при истинските спортни коли, той осигурява стабилност и издръжливост, когато нивото на адреналин скочи.

PD27 е разработен за най-амбициозните състезателни геймъри и e-sport ентусиасти
(снимка: AOC)

Оставайки верен на дизайнерската философия на Porsche Design за елегантно смесване на стил и представяне, PD27 може да проектира своите лога на масата в различни цветове и да освети своя гръб, за да вдъхне живот на геймърската среда.

PD27 е разработен за най-амбициозните състезателни геймъри и професионални e-sport ентусиасти по света. Той показва изображения в QHD резолюция (2560×1440) с честота на опресняване 240 Hz – перфектна комбинация за взискателните играчи.

PD27 е сертифициран по стандарта VESA DisplayHDR 400 и осигурява живи и реалистични цветове, и широк динамичен обхват, който позволява на потребителите да се потопят във виртуалния свят. В допълнение, силната извивка на екрана 1000R (радиус 1 м) обгръща потребителя, което е високоценена функция от състезателите на симулатори.

Честота на опресняване от 240 Hz намалява забележимото замазване при движение, а времето за реакция от 1 ms GtG и 0,5 ms MPRT гарантира чисто геймърско преживяване без призрачни ефекти. С технологията AMD FreeSync Premium Pro потребителите ще се наслаждават на плавна игра без накъсване. Яркостта на VA панела от 550 нита гарантира безпроблемно забавление при всякакво околно осветление.

В дизайна на монитора акцентът е поставен върху сребристия елемент
(снимка: AOC)

PD27 идва с безжичен (инфрачервен) пулт за управление, оформен като централна конзола за бърз достъп до настройките на монитора или шаблони. Играчите, жадуващи за рева на шестцилиндровите боксер двигатели в състезателните игри, ще оценят 5-ватовите стерео говорители с DTS звук.  За да улесни ежедневната употреба, мониторът идва с 4-портов USB 3.2 хъб, 2x HDMI 2.0 и 2x DisplayPort 1.4 входове.

Porsche Design AOC AGON PD27 ще бъде наличен от средата на ноември 2020 г. в някои магазини Porsche Design (или онлайн), специализирани ритейли и избрани онлайн магазини на препоръчителна крайна цена от 1559 лв. с ДДС.

Коментар