Излизат 4G версии на популярни Nokia телефони с бутони

Нови Nokia телефони с бутони поддържат 4G и Wi-Fi точка за достъп
(снимка: Nokia)

Два нови модела допълват семейството Nokia телефони с бутони. Nokia 6300 4G и Nokia 8000 4G идват с премиум дизайн и всички най-важни функции на съвсем достъпни цени, съобщиха от HMD Global. 

Като достоен наследник на своя предшественик, Nokia 6300 4G прави модерен прочит на класиката с добавянето на приложението WhatsApp, правейки го достъпно на най-ниската цена сред телефоните Nokia до момента. За потребители, които търсят продукт от по-висок клас в същия сегмент, е моделът Nokia 8000 4G с елегантен, стъклоподобен дизайн и също с всички необходими функционалности.

Nokia 6300 4G е моделът с WhatsApp на най-ниска цена сред телефоните Nokia
(снимка: Nokia видео)

И двата телефона поддържат работа в 4G мрежи и могат да се ползват като Wi-Fi точка за достъп. Батерията на модела с класически дизайн  издържа до два дни с едно зареждане. KaiStore дава достъп до стотици приложения, вкл. Facebook, YouTube и Google Maps, а налчието на Google Assistant прави възможни гласовите команди.

Nokia 6300 4G идва с KaiOS и оптимизирана производителност, благодарение на процесор Qualcomm Snapdragon 210. Издръжливият поликарбонатен панел защитава от повреда телефона при изпускане. 6300 4G ще е наличен в България от 1 декември на препоръчителна цена от 129 лв.

Елегантният Nokia 8000 4G идва с всички функции за любителите на телефони с бутони
(снимка: Nokia)

Nokia 8000 4G предоставя 2,8-инчов екран за чатове и дори стрийминг на видео. Моделът също има устойчиво поликарбонатно покритие и дълготраен живот на батерията. Предлага се и с практична клавиатура с 3D извивка за удобен захват. Телефонът излиза на пазара у нас от 10 декември на препоръчителна цена от 169 лв.

Коментар