Apple може да конкурира Xiaomi и Samsung с по-евтин iPhone

Достъпен като цена iPhone ще направи Apple по-конкурентна на производители като Xiaomi
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайският производител на оптични устройства и обективи Sunny Optical Technology очаква рязко намаляване на поръчките от Huawei, поради санкциите на САЩ, и полага усилия да се конкурира за поръчки от Apple, според източници от индустрията.

Sunny Optical се надява да стане доставчик на лещи, използвани в iPhone, през 2021 г., твърдят източниците на Digitimes, но подобни надежди могат да бъдат по-реалистични през 2022 г.

Очаква се Apple да пусне по-евтини смартфони, за да конкурира Samsung, Xiaomi, Oppo и Vivo. Това предполага, че компанията ще се стреми да разшири своята екосистема, за да намали производствените разходи, според тайванските източници.

Промените в китайската верига за доставки на оптични устройства и обективи доведоха до доминиране на няколко големи производители, включително Sunny Optical. Но те все още са технологично по-неконкурентни на базираните в Тайван производители Largan Precision и Genius Electronic Optical, отбелязват наблюдателите на пазара.

Най-вероятно изглежда евтиният смартфон на Apple да се окаже iPhone SE Plus. За този модел по-рано намекна популярният анализатор Минг-Чи Куо, който многократно е отгатвал плановете на американската компания, преди да се появят официалните съобщения.

В сегмента на смартфоните от среден клас доминират китайските производители, особено Xiaomi. Поради световната криза, породена от коронавируса, очевидно ще има все по-голямо търсене в тази пазарна ниша, което би обяснило евентуалния ход на Apple да предложи по-достъпни айфони.

Коментари по темата: „Apple може да конкурира Xiaomi и Samsung с по-евтин iPhone”

добавете коментар...

  1. Петър

    Айфон е телефон който не оправдава парите си!
    Като меню хиоми е като айфон и е един страхотен телефон

Коментар