Фалшификати на Xiaomi продукти заливат Индия

От популярността на Xiaomi в Индия се възползват доставчици на фалшиви продукти
(снимка: MI blog)

Властите в Индия и Xiaomi успешно конфискуваха фалшиви продукти на компанията на стойност 450 000 долара. Те са разпространявани от четири доставчика от Ченай и три от Бангалор. Акцията е част от проактивен план за борба с фалшификатите, заяви индийското правителство.

След жалба на Xiaomi в местното полицейско управление, през октомври и ноември са предприети изненадващи проверки на пазарите. В резултат са открити над 3000 фалшиви продукта, вкл. калъфи за Xiaomi смартфони, слушалки, преносими батерии и зарядни устройства. Собственици на магазини от Ченай и Бангалор са арестувани по обвинение в продажба на фалшиви продукти на Xiaomi.

Уличените доставчици отдавна се занимават с този бизнес и продават фалшиви стоки от различни производители, твърди Gizchina. Според Xiaomi, качеството и опаковките на фалшифицираните продукти, продавани на дребно, са много различни от оригиналните. Компанията заяви, че фалшивите кабели за зареждане често са крехки и могат лесно да се повредят.

Поради нарастващия брой фалшиви продукти в Индия, местното подразделение на Xiaomi създаде специална работна група за постоянно наблюдение на пазара и предприемане на действия при откриване на нарушения. Xiaomi India заяви, че купувачите трябва да бъдат внимателни при подобни инциденти и да купуват само оригинални продукти от оторизирани магазини.

Освен това потребителите трябва да ремонтират телефоните си само в оторизирани сервизни центрове и да използват само оригинални аксесоари, настояват от китайския производител, който контролира голяма част от пазара в Индия.

Коментар