Изкуствен интелект провокира Путин с интересен въпрос

Държави, които „проспят” технологичния пробив, биват „изметени” от историческата сцена, смята Путин
(снимка: Russia 24 / YouTube)

Руският президент Владимир Путин общува с изкуствен интелект и отговори на въпрос на умния софтуер, стана ясно от видео, разпространено от канала на Russia 24 в YouTube.

От видеото се вижда как шефът на Сбербанк – Герман Греф – дава думата на изкуствен интелект на име Атина, „която” пита Путин дали смята, че изкуственият интелект може да стане президент.

В отговор държавният глава казва, че се надява това да не се случи в близко бъдеще, тъй като всичко изкуствено „няма сърце, душа, няма чувство за състрадание и съвест”. „Всички тези компоненти са изключително важни за хората, които са овластени от гражданите да вземат и прилагат решения в полза на страната”, обясни той.

Разговорът на президента с изкуствения интелект се състоя по време на видеоконференцията „AI Journey 2020” под мотото „Изкуственият интелект е основната технология на 21 век”, съобщи Lenta.ru.

По време на събитието Путин заяви, че Русия отделя сериозни ресурси за развитието на технологиите. Според него, историята познава случаи, когато големи корпорации и цели държави са „проспали” технологичния пробив и така са били „изметени” от историческата сцена.

Коментари по темата: „Изкуствен интелект провокира Путин с интересен въпрос”

добавете коментар...

  1. мхм

    Йорданчоо, заради такива тъпунгери като теб, живеем в полукочина.

  2. Фофу

    Понапънал се Йорданчо. Можеш ли все пак да изясниш какво значи “наша духовна рожба” ?? Или питай тия дето са ти спуснали речта.

  3. Йордан

    Това е велик човек. Да е жив и здрав. Единствената държава, гарантираща световният мир е Русия, наша духовна рожба. Бог да Ги закриля.

Коментар